Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latviešu rakstnieki uzstājas Prāgā

Arita Gutāne, 11.05.2010. 12:31

Šonedēļ latviešu rakstnieki – dzejniece Liāna Langa un rakstnieks Juris Zvirgzdiņš – dodas uz Prāgu, lai iepazīstinātu čehu lasītājus ar saviem darbiem.

Pasākums ar Liānas Langas piedalīšanos notiks 11. maijā pulksten 19.30 grāmatnīcā-kafejnīcā „FRA”. Tā kā tikko čehu valodā nācis klajā Liānas Langas dzejoļu krājums „Antenu burtnīca”, sarīkojumā tiks lasīti dzejoļi no jauniznākušās grāmatas. Dzejas vakarā piedalīsies arī krājuma tulkotājs Petrs Borkovecs un Pāvels Štolls.

Juris Zvirgzdiņš uzstāsies pasākumā, kas Prāgas Starptautiskā grāmatu gadatirgus ietvaros norisināsies 14. maijā pulksten 13.00 paviljonā „Grāmatu pasaule bērniem”. Rakstnieks kopā ar tulkotājiem Mihalu Škrabalu un Pāvelu Štollu vēstīs par savu bērnu grāmatu varoņiem un viņu piedzīvojumiem.

Prāgas Starptautiskajā grāmatu gadatirgū ar latviešu literatūras tulkojumiem čehu un citās valodās iepazīstinās Latvijas Literatūras centrs, kurš atradīsies starptautisko literatūras centru tīkla „Literatūra pāri robežām” (Literature Across Frontiers) stendā.

Latviešu rakstnieku un Latvijas Literatūras centra dalība pasākumos Prāgā notiek ar LR Kultūras ministrijas un Eiropas Savienības programmas „Kultūra 2007-2013” atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV