Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Klajā nāk Frīdas Kalo biogrāfija "Frīda"

Kristīne Stepiņa, 17.05.2010. 16:00

"Apgāds Zvaigzne ABC" laiž klajā Haidenas Erreras sarakstīto Frīdas Kālo biogrāfiju "Frīda", pēc kuras motīviem veidota studijas Miramax Films filma "Frīda". Tā ir aizraujoša, dzīvīgi koša biogrāfija, kas ir pārtapusi pasaulslavenajā Džūlijas Teimoras pilnmetrāžas filmā ar Selmu Hajeku un Alfrēdu Molinu galvenajās lomās.

Šī nepārspējami uzrakstītā meksikāņu gleznotājas Frīdas Kālo biogrāfija atklāj maģiski pievilcīgu un savdabīgu sievieti. Mākslinieci, kuras gleznu jutekliskais dzīvesprieks gūts pašas dzīvē: netālu no Mehiko pavadītajā bērnībā Meksikas revolūcijas laikā; astoņpadsmit gadu vecumā piedzīvotā briesmīgā negadījumā, kurā viņa tika sakropļota; vētrainajā laulībā ar murālistu Djego Riveru un īslaicīgajos mīlas sakaros ar daudziem vīriešiem, arī Isamu Noguči un Leonu Trocki; saistībā ar komunistisko partiju; mākslinieces sakņotībā Meksikas folklorā un kultūrā un viņas dramatiskajā kaislībā uz krāšņām izrādēm.

"Errera raksta, ka ar mākslas palīdzību Kālo sevi izveidoja vienlaikus par aktrisi u par ikonu. Ar šo biogrāfiju Kālo beidzot kļuvusi arī pilnībā cilvēciska."

San Francisco Hronicle

"Tāpat kā pati Kālo, arī šī grāmata ir neapšaubāmi inteliģenta un brīnum aizraujoša." Art News

Grāmatu no angļu valodas tulkojusi Ieva Elsberga.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV