Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

ES māja izsludina ideju konkursu animācijas filmas veidošanai

Iveta Ķelpe, 27.05.2010. 13:46

27.maijā Eiropas Savienības māja izsludina konkursu bērniem un jauniešiem "ES māja ģimenei”. Konkursa dalībniekiem jāiesūta animācijas filmu idejas, un divdesmit konkursa uzvarētāji piedalīsies animācijas filmas izveidē īpaši organizētā animācijas darbnīcā pieredzējušu profesionāļu vadībā.

Atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, Eiropas Parlamenta Informācijas birojs un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā izsludina konkursu „Eiropas Savienības mājas animācijas darbnīca – Eiropas Savienības māja ģimenei”. Konkursa mērķis ir veicināt radošumu, ļaujot bērniem un jauniešiem iejusties animātora lomā un paplašināt savas zināšanas un prasmesanimācijas filmu izveidē. Vienlaikus konkurss ir iespēja atraktīvā un praktiskā veidā izzināt vairāk par ES mājas piedāvājumu ģimenēm.

Konkursa galvenā balva ir iespēja 20 labāko darbu autoriem piedalīties animācijas darbnīcā, kā arī visi konkursa dalībnieki saņems piemiņas balvas no ES mājas. Animācijas darbnīca notiks 2. jūlijā Eiropas Savienības mājas sarunu istabā, un tajā 4 stundās tiks izveidota īsta animācijas filma par Eiropas Savienības māju.  Darbnīcu vadīs Ilze Ruska, kas ir animātore jeb tēlu veidotāja pasaules slavu ieguvušām animācijas filmām „Randiņš Belevillā” un  „Lote no izgudrotāju ciema".

Kā uzsver Ilze Ruska :"Ja zīmēt, dziedāt vai filmēt video labāk vai sliktāk var katrs bez palīdzības no malas, tad animācija ir māka, kuru patstāvīgi diezin vai ir iespējams apgūt. Tādēļ, piedalīšanās ES mājas animācijas darbnīcā ir reta iespēja izmēģināt savas spējas jaunā, interesantā mākslas jomā un varbūt gūt aizraušanos visai dzīvei. Un tas viss, nekārtojot iestājeksāmenus mākslas skolā un neejot maksas kursos."

Lai piedalītos animācijas darbnīcā "ES māja ģimenei" un izveidotu savu animācijas filmu pieredzējušu profesionāļu vadībā, bērniem un jauniešiem (7 līdz 18 gadi) saskaņā ar nolikumu jānosūta tēlu zīmējumus un animācijas filmas aprakstu uz ES māju līdz 28.jūnijam. Iesniegtos darbus vērtēs žūrija, kuras sastāvā ir Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā pārstāvis, Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā pārstāvis, Rīgas tehniskās jaunrades nama „Annas 2” pārstāvis un multimediju pārstāvis.

Nākamais posms pēc darbnīcas ir safilmētā ainiņu apstrāde studijā. Studijā ainiņas samontēs un ieskaņos. Gatavās filmiņas tiks ierakstītas DVD un tās varēs iegūt darbnīcas dalībnieki. Gatavās filmiņas tiks ievietotas arī www.esmaja.lv, kur tās varēs aplūkot un novērtēt visi interesenti.

Konkursa nolikums ir pieejams http://animacija2010.esmaja.lv/

Papildus informācija un nolikumu pie Gunitas Ebertes, ES mājas zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītājas, tālr. 67085446, e-pasts: gunita.eberte@esmaja.lv, www.esmaja.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV