Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Noslēdzies starptautiskais foto konkurss "Baltijas kāzu foto 2009"

Līga Andžāne, 28.05.2010. 10:31

Noslēdzies kompāniju Nikon, Hewlett-Packard Eesti un Euronics rīkotais starptautiskais foto konkurss “Baltijas kāzu foto 2009”. Par aizvadītā gada labāko kāzu fotogrāfiju kategorijā “Jaunlaulāto fotogrāfija” atzīts lietuviešu fotogrāfes Viktorijas Vaisvilaites Skirutienes darbs “Ceļš diviem”.

Autore saņēma galveno balvu – profesionālu spoguļkameru Nikon D3s. Konkursa uzvarētāja tika atzīta par labāko arī kategorijā “Kāzu reportāžas fotogrāfija”, savukārt kategorijā “Līgavas vai līgavaiņa fotogrāfija” uzvarēja igauniete Annika Metsla.

Par labākajiem savas valsts ietvaros žūrija atzina arī pa vienam fotogrāfam no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. Igaunijas labākās kāzu fotogrāfes laurus plūca jau minētā Annika Metsla, par Latvijas labāko kāzu fotogrāfu žūrija atzina Andreju Zavadski, savukārt lietuviešu vidū triumfēja konkursa galvenās balvas ieguvēja Viktorija Vaisvilaite Skirutiene.

Konkursa žūrijas pārstāvis no Igaunijas, fotogrāfs un fotomākslas pasniedzējs Kaupo Kikkas, atzina, ka konkursam pieteikto foto darbu līmenis bijis augsts un dalībnieku profesionālais sniegums – līdzvērtīgs. “Pārsteidzoši, ka fotogrāfiju valoda dažādās valstīs ir diezgan līdzīga. Bijām pārliecināti, ka atšķirīgā izcelsme radīs atšķirības arī fotogrāfijās.” Kaupo Kikkas piebilst, ka ideja savest kopā visus Baltijas kāzu fotogrāfus ir diezgan unikāla. “Domāju, ka šī bija pirmā publiskā kāzu fotogrāfiju izvērtēšana Baltijā”.

Konkursam tika pieteiktas kopumā 298 fotogrāfijas 76 fotogrāfu izpildījumā. Visaktīvākie konkursa dalībnieki bija igauņi ar 36 fotogrāfiem un 176 fotogrāfijām, kam sekoja Latvija ar 24 dalībniekiem un 76 fotogrāfijām, trešajā vietā atstājot 16 Lietuvas pārstāvjus ar 46 fotogrāfijām.  

Labākie konkursa darbi tiks izrādīti izstādē un publicēti katalogā “Baltijas kāzu foto 2009”. Konkursa darbi apskatāmi arī internetā: http://www.balticwedding.eu/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV