Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Matemātiskā izmeklēšanas jaunajā TV3 seriālā "Skaitļi"

Marta Zandersone, 02.06.2010. 15:33

TV3 saviem skatītājiem vienmēr piedāvājis labākos no labākajiem pasaules un pašmāju seriāliem – "C.S.I.", "Doktors Hauss", "Melu teorija", "Nozieguma skelets", "Kobra", "Bīstamās mājsaimnieces" un citi. Jūnijā seriālu pulkam pievienosies jauns, aizraujošs un vēl neredzēts izmeklēšanas seriāls Skaitļi, kurā kā galvenais izmeklēšanas ierocis tiks izmantota augstākā matemātika! Tas ir kas vēl neredzēts, tādēļ nenokavē seriāla pirmizrādi 15.jūnija vakarā un turpmāk "Skaitļi" ik otrdienu 22:25 TV3.
Matemātiskā izmeklēšanas jaunajā TV3 seriālā "Skaitļi"

Neredzēts izmeklēšanas ierocis

Jaunā un patiesi aizraujošā TV3 seriāla "Skaitļi" galvenie varoņi ir Epsu ģimenes vīrieši – dēli Dons un Čārlijs un abu tēvs Alans. Brāļus vieno kopīga vēlme apkarot noziedzību un katrs to dara visiem iespējamiem līdzekļiem – Dons ir FIB aģents, Čārlijs ir profesors un matemātikas ģēnijs. Apvienojot abu vīriešu ikdienas darbu, spējas un personīgos talantus, iespējams kalnus gāzt un atrisināt ne vienu vien šķietami neatrisināmu noziegumu. Arī tēva padomi un palīdzība nereti noder. Jāsaka, tas ir kas nedzirdēts un neredzēts – šķetināt likumpārkāpumus un meklēt noziedzniekus, izmantojot augstāko matemātiku.

Jau tuvāk aplūkojot seriālu – katra "Skaitļu" sērija sākas ar kādu pastrādātu noziegumu, kurš tiek nodots izmeklēšanai FIB aģentiem vecākā brāļa Dona vadībā. Izmeklētājiem palīdzīgu roku sniedz Čārlijs, kurš situāciju aplūko no matemātikas skatu punkta, viņam palīdz profesori Amita Ramanudžama un Lerijs Fleinhards. Te vietā uzsvērt augstākās matemātikas nozīmīgumu - Čārlija atziņām un viedoklim vienmēr ir izšķiroša nozīme nozieguma atrisināšanā. Un interesanti, ka katras sērijas tapšanā savu artavu ieguldījuši vairāki matemātiķi un seriālā analizētās situācijas ir reāli, matemātiski piemēri. Aprēķinu pareizumu un piemērojamību apstiprinājuši profesionāli matemātiķi. Atliek vien sekot, kā šie matemātiskie atrisinājumi darbojas praksē, tādēļ nenokavējiet seriāla "Skaitļi" pirmizrādi 15.jūnijā TV3!

Skaitļu pavēlnieki

Jaunajā TV3 seriālā Skaitļi galvenie varoņi dalāmi trīs sižetiski saistītās cilvēku grupās – FIB, Kalifornijas Zinātnes institūta matemātiķi un Epsu ģimene. Iepazīsimies tuvāk ar galvenajiem varoņiem!

Profesors Čārlijs Epss ir matemātikas ģēnijs, kurš konsultē FIB un Valsts Drošības dienestu. Paralēli tam, viņš pasniedz lekcijas Kalifornijas Zinātnes institūtā.

Dons Epss ir Čārlija vecākais brālis, kurš ikdienā pilda FIB galvenā aģenta pienākumus.

Profesors Lerijs Fleinhards ir fiziķis- teorētiķis un Kalifornijas Zinātnes institūta kosmoloģijas speciālists. Būdams Čārlija bijušais skolotājs un nu arī labākais draugs, viņš nereti sniedz konsultācijas FIB. Leriju attēlo Pīters Maknikols, kurš Latvijas skatītājiem atpazīstams pēc lomas seriālā Allija Makbīla.

Alans Epss ir Čārlija un Dona tēvs, arī bijušais Losandželosas pilsētas plānotājs.

Profesore Amita Ramanudžana ir Kalifornijas Zinātnes institūta matemātiķe un FIB konsultante. Viņu ar Čārliju saista tuvas attiecības, viņš arī profesores zinātniskā darba vadītājs.

Interesanti par un ap "Skaitļi"

Jaunais TV3 seriāls "Skaitļ"i raisījis plašu interesi skatītāju vidū visā pasaulē – ASV uz seriāla Skaitļi bāzes tika izveidota atsevišķa, izglītojoša programma ar nosaukumu Matemātika mūsu ikdienā. Programmas materiālus izstrādāja skolotāji un matemātiķi, tie paredzēti 9.-12.klašu skolēniem. Seriāla sekotāji aktīvi uzdarbojās arī internetā – Dānijā, kad sākās seriāla pārraidīšana, tika izveidots matemātikas interneta žurnāls "Skaitļi", bet kādā citā interneta žurnālā tiek skaidroti katrā sērijā iztirzātie matemātiskie piemēri.

Seriāla nosaukums oriģinālvalodā: Numb3rs

Seriāls veidots ASV 2005.gadā

Galvenajās lomās: Robs Morovs (Rob Morrow), Deivids Krumholcs (David Krumholtz), Džads Hiršs (Judd Hirsch) u.c.


Jaunais seriāls "Skaitļi" jau no 15.jūnija ik otrdienu 22:25 tikai TV3!

Prieks kopā būt!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV