Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Aicina uz Valda Vikmaņa grāmatas atvēršanas svētkiem

Krista Kalnarāja, 08.06.2010. 12:02

10. jūnijā pulksten 16:00 Liepājas Kultūras pārvalde aicina uz grāmatas „Valdis Vikmanis. Sava mūža diriģents" atvēršanas svētkiem Liepājas Latviešu biedrības namā. Svinīgajā brīdī aicināti piedalīties izcilā diriģenta Valda Vikmaņa radi, draugi, domubiedri un visi skolotāja talanta cienītāji.
Aicina uz Valda Vikmaņa grāmatas atvēršanas svētkiem

Darbs pie grāmatas tika uzsākts 2006. gadā. Tās ir Valda Vikmaņa sarunas ar žurnālisti Sarmīti Pujēnu trīs gadu garumā, audzēkņu un līdzgaitnieku atmiņas, biogrāfija, kas mijas ar pārdomām un dzīves pārliecībām. „Es dzīvoju šodienā. Aktīvi, lielā stresā, saspringti – domāšanas ziņā. Koncentrējos uz vienu jautājumu – ko var un kas jāvar?" – tā grāmatā atzīst diriģents, Liepājas Simfoniskā orķestra atjaunotājs, ilggadējs Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas direktors un izcila personība - Valdis Vikmanis.

Literāte Sandra Vensko, kas ir šī projekta vadītāja, atzīst, ka kopā paveikts ļoti svētīgs darbs – grāmatā iemūžināta izcila Liepājas personība.

Šī gada janvārī Valdis Vikmanis svinēja savu 95. jubileju. No 1940. gada Maestro ir liepājnieks. Darbu sācis Liepājas 1. vidusskolā kā dziedāšanas skolotājs, spēlējis arī Liepājas operas orķestrī, bet mūzikas vidusskolā Liepājā nostrādājis vairāk kā 40 gadus. Valdis Vikmanis izveidojis divus jauktos korus- pilsētas skolotāju kori un rajona skolotāju kori, kā arī Liepājas kultūras nama pūtēju orķestri. Ilgus gadus Valdis Vikmanis bija Liepājas pilsētas un rajona virsdiriģents. Valdis Vikmanis ir saņēmis Triju Zvaigžņu ordeņa Zelta goda zīmi un Lielo mūzikas balvu par mūža ieguldījumu, jo ir pamats uzskatīt, ka Valdis Vikmanis bija Liepājas pēckara mūzikas dzīves atjaunotājs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV