Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Prezentēs jaunu grāmatu par Rīgas jūgendstila interjeru

Zaiga Bogdanova, 09.06.2010. 09:18

11. jūnijā plkst. 16.00 Rīgas Jūgendstila muzejā notiks Vitas Bangas grāmatas "Rīgas jūgendstils. Interjers" prezentācija.

Pirmo reizi Latvijā publicēts apkopojums par jūgendstila interjeru rīdzinieku dzīvokļos, tā attīstību un mājas kultūru 20. gs. sākumā. Grāmata ir latviešu un angļu valodās, tādēļ tā būs gan lielisks papildinājums ikviena rīdzinieka grāmatu plauktam, gan vērtīga dāvana Rīgas pilsētas viesiem.

Grāmata izdota apgādā „Jumava" ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas jūgendstila centra atbalstu. Prezentācijā tā būs nopērkama par īpašu cenu.

Pasākumu atklās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece Dzidra Šmita. Ceļavārdus grāmatai teiks Dr.arch. Jānis Krastiņš. Grāmatas autore - mākslas vēsturniece Vita Banga stāstīs par pētījuma tapšanu, pasākumā piedalīsies Rīgas Jūgendstila centra vadītāja Agrita Tipāne, kā arī grāmatas sagatavotāji un izdevēji - apgāda "Jumava" pārstāvji.

Grāmata veidota kā ieskats 20. gadsimta sākuma rīdzinieka mājoklī, kurš pārsteidz ar krāsu bagātību un kur katrai lietai un dekoram ir sava būtiska nozīme. Saistošā valodā stāstīts par dzīvokļa telpu iekārtojumu un apdari. Stāstījumu papildina bagātīgs ilustratīvais materiāls - grāmatas autores 10 gadu laikā veiktajā izpētes darbā atrasto dekoratīvo gleznojumu, tapešu un plastisko dekoru fotouzņēmumi, kas tiek publicēti pirmo reizi. Tos papildina Rīgas Jūgendstila muzeja interjeru un krājuma priekšmetu fotoattēli.

Rīgas Jūgendstila muzejs atrodas Alberta ielā 12 (ieeja no Strēlnieku ielas).

Muzejs atvērts no 10.00 līdz 18.00 katru dienu, izņemot pirmdienas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV