Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

LTV1 Līgo svētkos skatītājus iepriecinās ar plašu programmu

Ieviņa Ancena, 09.06.2010. 14:02

Gada karstākajos un romantiskākajos svētkos LTV1 skatītājiem piedāvās daudzpusīgu programmu, kas iepriecinās visas paaudzes un sniegs svētku noskaņu katrai gaumei un dvēseles noskaņojumam. Turklāt svētku programmu šogad skatītāji varēs baudīt gandrīz nedēļas garumā, jo tajā iekļauta gan latviešu filmu izlase (tostarp – arī pirmizrāde filmai „Jāņu nakts"), gan jauna videofilma par aktieri Ģirtu Jakovļevu, tautā iemīļoti koncerti un teātra izrādes, bet par Līgo vakara centrālo notikumu kļūs tiešraide no svētku koncerta „Latvija līgo Valmierā".
LTV1 Līgo svētkos skatītājus iepriecinās ar plašu programmu

Līgo vakara tiešraide

LTV1 Līgo svētku centrā – tiešraide no Pauku priedēs notiekošā svētku koncerta „Latvija līgo Valmierā". Tiešraides sākums LTV1 ēterā – trešdien, 23. jūnijā, plkst. 21:15.

Latvijas Radio 2 rīkotais projekts vienuviet pulcēs populārus dažādu stilu mūziķus no visiem četriem Latvijas novadiem. Kurzemi koncertā pārstāvēs Andris Ērglis un Suitu sievas, Ivo Fomins un folkloras kopas „Trejteka" un „Talsi", kā arī Chilli un līvu jauniešu orķestris „Nurmorkestor". Latgali pārstāvēs Atis Auzāns un kapela „Dziga", Dainis Skutelis un folkloras kopa „Ilža", kā arī duets „Inga un Normunds" un folkloras mūzikas kopa „Laimas muzykanti". Vidzemes novadu pārstāvēs Ieva Akurātere un vīru kopa „Vilki", Aigars Grāvers un folkloras kopa „Cielava", savukārt Zemgali - Lauris Reiniks un folkloras kopa „Tarkšķi", kā arī Māris Sloka un dūdu un bungu mūzikas grupa „Auļi". Koncertā piedalīsies arī Valmieras pilsētas apvienotais koris un pašdarbības kolektīvi. Pēc koncerta Līgo nakts ballē uz dejām aicinās „Klaidonis", Ivo Fomins ar grupu un DJ Aivis.

Teātra izrādes

Skatītājiem tiks piedāvātas arī divas iemīļotas teātra izrādes. Otrdien, 22. jūnijā, plkst. 21:10 – R. Blaumaņa lugas „Skroderdienas Silmačos" iestudējums Latvijas Nacionālajā teātrī. Šis būs izrādes ieraksts, kuram skatītāji pērn dzīvoja līdzi LTV1 tiešraidē.

Ceturtdien, 24. jūnijā, plkst. 15:50 – R. Blaumaņa luga „No saldenās pudeles" Dailes teātra iestudējumā, atceroties, ka Dailes teātris šogad atzīmē 90. jubileju.

Latviešu filmu izlase

Uzmanību! Tieši Jāņu dienā - ceturtdien, 24. jūnijā, plkst. 21.10 – TV pirmizrādi piedzīvos Latvijas un Vācijas kopražojuma mākslas filma "Jāņu nakts" („Midsummer Madness")!

Ja latviešu kinomākslā melno humoru aizsāk "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", tad Rīgā dzimušais vācu režisors Aleksandrs Hāns piedāvā šīs tēmas eiropeisko versiju mūsdienu kino publikai saprotamā, viegli amerikāniskā versijā. Filma veidojas kā košu, pikantu un teatrālu notikumu virkne.

Latvijā ierodas dažādi ārzemnieki, kuru piedzīvojumi atainoti sešos patiesi trakos, bet arī jaukos stāstos, kas risinās gada īsākajā naktī. Visi šie stāsti savijas kopā vienā raibā piedzīvojumā. Tas iespējams tikai un vienīgi Jāņu naktī!

Lomās - Eiropas aktieru izlase: komisāra Rekša saimnieks Tobiass Moreti, Dominiks Pinons („Amēlija", „Saderināšanās uz mūžu"), Marija de Medeirosa („Lubene", „Skumjākā mūzika pasaulē"), Birgita Minihmaijere („Sakāve"), Orlando Velss („Vailds"), Krievijas zvaigzne Čulpana Hamatova un citi. Latvijas pusi pārstāv Gundars Āboliņš taksista Oskara lomā, Jānis Blūms, kā arī Dainis Porgants, Pits Andersons, Aurēlija Anužīte un citi.

Bet vēl pirms tam uz Līgo svētku viļņa jau svētdien, 20. jūnijā, plkst. 21:00 noskaņos visu laiku skatītākās latviešu filmas „Limuzīns Jāņu nakts krāsā" atjaunotā versija!
Līgo dienā – trešdien, 23. jūnijā, plkst. 12:00 -„Dāvana vientuļai sievietei".

Jāņu dienā – ceturtdien, 24. jūnijā, plkst. 9.10 – „Sprīdītis", bet plkst. 13:55 – „Melnā vēža spīlēs".

Piektdien, 25. jūnijā, plkst. 21:10 – „Mans draugs - nenopietns cilvēks".

Tautā iemīļoti koncerti

Svētku noskaņu radīs arī labi zināmi, skatītāju iemīļoti koncerti, kuros skanošajam repertuāram droši varēs dziedāt līdzi ikviens Līgo svētku svinētājs: trešdien, 23. jūnijā, plkst. „Pie Ventas ziedu laikā", plkst. 18:35 – „Raimonda Paula Dziedāšanas svētki", plkst. 00:00 – „Jāņi dzied Aizkrauklē". Jāņu dienā, 24. jūnijā, plkst. 10:55 – „Jāņi dzied Siguldā", plkst. 18:30 – „Ziņģu ziņģe", plkst. 23:00 – „Čikāgas piecīšu" koncerts Mežaparkā.

Jauna videofilma par Ģirtu Jakovļevu

Ir lietas, kas nepāriet. Baltas rozes pēc izrādes, humora dzirksts acīs, staltums sievietes klātbūtnē un pašcieņa, ar kādu viņš runā par dzīvi. Otrdien, 22. jūnijā, plkst. 19:30 LTV1 ēterā – aktiera Ģirta Jakovļeva portretfilmas „Ar vēju matos" pirmizrāde!

Šobrīd Ģirts Jakovļevs ir elegants kungs ar mazu sunīti un tētis diviem pusaugu puikām. Un vēl tēvs diviem pieaugušiem cilvēkiem. Visu latviešu Baibiņu Uldis, kurš lika sajust trīsas vīrišķības klātbūtnē. Viņš ir talantīgi tēlojis plenčus kino un teātrī, bet vēl nekad - večus. Varbūt nepiestāv, varbūt negrib. Viņš ir bijis Lilioms, Velsas princis, Dons Žuans, Napoleons.

„Viņš ir viens no visu laiku labākajiem Dūdariem „Skroderdienās „Silmačos"", vismaz manai paaudzei. Šogad uz Jāņiem būs jauns Skroderdienu iestudējums. Jakovļevs ies līgot un dejos kadriļu. Tā, kā to var, tikai viņš. Ar stāju, azartu un iekšēju kaislību. Viņa humora izjūta ieguvusi smeldzes stīgu. Bet tas nekas. Mēs ķersim mirkļus un vēju. Mēs pieturēsimies pie mīlestības, ko dod un ņem," stāsta videofilmas scenārija autore un žurnāliste Daira Āboliņa. Kopā ar viņu pie jaunās videofilmas strādājusi režisore Agita Cāne un operators Egils Kurpnieks.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV