Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

"Visu Latvijai!", atgādinot par okupāciju, rīkos "Zābaku akciju"

Imants Parādnieks, 16.06.2010. 10:25

Lai pieminētu 1940. gadā notikušo Latvijas okupāciju un atgādinātu par nenovērstajām okupācijas sekām, partija "Visu Latvijai!" kopā ar "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" 17.jūnijā no plkst.10.30 Doma laukumā rīkos "Okupācijas zābaku akciju". Viens no pasākuma uzdevumiem ir pieprasīt Rīgas domes atbildīgajai komitejai 17.jūnija sēdē pieņemt pozitīvu lēmumu par finansējuma piešķiršanu Okupācijas muzejam.

"Okupācijas zābaku akcijas" ietvaros Rīgā, Doma laukumā, tiks izvietoti ap 100 armijas zābaku pāri, simbolizējot Latvijas okupāciju 1940.gada 17.jūnijā un tās sekas mūsdienās. Toreiz agresora karaspēks armijas zābakos mīdīja mūsu zemi. Kaut arī pēc 50 gadiem atjaunojām valstisko neatkarību un okupācijas karaspēks ir prom, bet zābaki kā svešā un nebrīvā pēdu simbols vēl ir palikuši, tiem joprojām atrodas nēsātāji...

Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja 10.jūnijā lēma atlikt jautājumu par 20 000 Ls piešķiršanu Okupācijas muzejam, tā cenšoties svešo zābaku nozīmi mūsdienās piesegt ar klusēšanas plīvuru. Zīmīgi, ka atkārtotā lemšana par šo jautājumu notiks tieši 17.jūnijā. "Visu Latvijai!" akcijas viens no būtiskākajiem uzdevumiem ir pieprasīt Rīgas domes atbildīgajai komitejai 17.jūnijā pieņemt pozitīvu lēmumu par finansējuma piešķiršanu Okupācijas muzejam.

Tāpēc plkst.10.30 no akcijas norises vietas "Visu Latvijai!" pārstāvji dosies uz Rīgas domi, lai pirms Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdes, kas sāksies plkst.11.00, nodotu zābaku pāri kopā ar prasību par finansējuma piešķiršanu Latvijas Okupācijas muzeja darbības nodrošināšanai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV