Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

LTV1 jūlija programmā gaidāma karsta vasara

Ieviņa Ancena, 16.06.2010. 10:36

Latvijas Televīzijas 1. kanālā (LTV1) gaidāma karsta vasara, jo jūlija programmā iekļautas gan X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tiešraides, četri jauni seriāli, latviešu mūzikas koncerti, dokumentālo filmu pirmizrādes un romantiskās filmas. Tā ir tikai daļa no apjomīgās un interesantās programma vasaras karstākajā mēnesī.

Latvijas Televīzija – Dziesmu svētku televīzija

No 6. līdz 11. jūlijam Latvijā notiks X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. LTV1 ēterā un internetā tiešraidē būs skatāmi ne tikai astoņi svētku koncerti, bet arī svētku dienasgrāmatas. LTV1 radošā komanda sekos arī svarīgākajiem notikumiem svētku aizkulisēs un svētku dalībnieku piedzīvojumiem.

Svētku dalībnieku gājiens pirmoreiz vienlaicīgi būs skatāms abos LTV kanālos: LTV1 savas kameras izvietos Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā, kur satiksies abas Daugavas malas - kolektīvi no Vidzemes un Latgales ar kurzemniekiem un zemgaliešiem. Savukārt LTV7 tiešraidē redzēsim kolektīvus pie Brīvības pieminekļa un dzirdēsim svētku laukuma diktoru informāciju. Arī svētku gājienu tiešraidē būs iespējams vērot LTV mājas lapās – www.ltv1.lv un www.ltv7.lv.

Sirdsdziesma un svētki Kuldīgai

Jūlija programmā skatītājus gaida arī divi īsti latviskas mūzikas koncerti. Sestdien, 3. jūlijā, plkst. 21:15 tiešraidē no Ventspils Reņķa dārza „Šlāgeraptaujas" noslēguma ceremonijā tiks noskaidrota 2009. / 2010. gada sezonas aptaujas gada Sirdsdziesma.

Mēneša otrajā pusē dosimies uz Kuldīgu, jo šīs pilsētas svētkiem „Dzīres Kuldīgā" šogad aprit 15. jubileja, bet slavenākajam kuldīdzniekam – Hercogam Jēkabam– 400. dzimšanas diena. Par godu abiem notikumiem Kuldīgas kultūras centrs veido jaunu atraktīvu, izklaidējošu koncertuzvedumu „Kad vēji dzied burās", kuru LTV1 ēterā skatītāji varēs redzēt sestdien, 24. jūlijā, plkst. 21.15.

Jauni seriāli

Vasarā, kad skatītāji lielākoties pieraduši pie raidījumu un seriālu atkārtojumiem, LTV1 piedāvās četrus jaunus seriālus!

No 2. jūlija darbdienās plkst. 18.30 - Vācijas daudzsēriju filmas „Mana mamma zvēru daktere" jaunākās sērijas. Turpināsim sekot simpātiskās dzīvnieku dakteres Zuzannas Mertensas piedzīvojumiem darbā un ģimenē!

No 19. jūlija darbdienās, no pirmdienas līdz ceturtdienai, plkst. 19:30 LTV1 ēterā būs daudzsēriju televīzijas filma „Zilais divritenis". Tas ir stāsts par jaunas franču meitenes vilšanos pirmajā mīlestībā, piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem, greizsirdību un arī par satikšanos, kas lemta fašistiskās Vācijas okupētajā Francijā. Īpašu šarmu šai filmai piešķir Mišela Legrāna brīnišķīgā mūzika.

No 22. jūlija darbdienās plkst. 18:30 – daudzsēriju drāma „Piecas māsas" - saviļņojošs stāsts par piecu meitu un viņu mīlošā tēta dzīvi bez mātes, kura traģiski iet bojā autokatastrofā. Māsu ceļš uz pieauguša cilvēka dzīvi ir pilns priekiem un bēdām, un katrai no viņām lemts savs liktenis.

No 10. jūlija sestdienās un svētdienās plkst. 8:35 varēs sekot ASV daudzsēriju animācijas filmai „Nūnborijs un varenais septītnieks". Pērn tapušais ASV seriāls ir asociatīvs stāsts par cilvēka septiņām maņām, kuras simbolizē seriāla varonis Nūnborijs un viņa varenais septītnieks. Katrai no šīm būtnēm ir kāda īpaši attīstīta maņa: citam galvenais ierocis ir redze, citam - dzirde, tauste, garša vai smarža... Nūnborijs un viņa draugi savas maģiskās spējas liek lietā, lai palīdzētu tiem, kas nonākuši nelaimē.

Dokumentālo filmu pirmizrādes

Jūlija pirmdienu vakaros plkst. 21:10 LTV1 aicina uz latviešu dokumentālo filmu pirmizrādēm.

5. jūlijā – „Un džess". Režisora Daiņa Kļavas veidotā filma stāsta par pagājušā gadsimta 70. gadu paaudzi – saviem klasesbiedriem, kurus viņš ar tēva dāvāto videokameru filmējis pirms 30 gadiem, un filmē vēlreiz – šodien. Kā ievirzījies katra liktenis?

12. jūlijā – „Jaguāra kakts". Režisora Anda Miziša filma ir stāsts par kristīgo misiju „Rinkonu del Tigre" (tulkojumā "Jaguāra kakts") Bolīvijas mūža mežos, kuru 1946. gadā dibināja vienpadsmit Brazīlijas latvieši baptisti no leģendārās Palmas kolonijas.

19. jūlijā – „Par dzimtenīti". Māra Maskalāna un Lailas Pakalniņas filmas centrā - teritorija, kurā satiekas cilvēks un daba. Stasim, Jānim un Jurim putni un zivis mīt tuvāk nekā pārējā latviešu tauta. Var pat rasties sajūta, ka tikai televizors un alkohols palīdz viņiem nesaplūst ar dabu.

LTV videofilmu izlase

Jūlija ceturtdienās plkst. 21:10 skatītājiem tiks piedāvāta LTV videofilmu izlase.

15. jūlijā - žurnālistes Lilitas Eglītes un režisores Lauras Hiršas filma „Neaizmirstais sākums", kas analizē Latvijas ceļu no Neatkarības deklarācijas pieņemšanas līdz mūsdienām. Kādi notikumi palikuši atmiņā? Vai piepildījušās cerības, ko saistījām ar neatkarības atgūšanu?

22. un 29. jūlijā plkst. 21:10 – režisora Arvīda Babra un žurnālistes Lilitas Eglītes filma „Lai ko liktens plecos veltu..." Tas ir stāsts par tiem drosmīgajiem jauniešiem, kurus pirms 60 gadiem arestēja par ticību brīvās Latvijas idejai.

29. jūlijā plkst. 21:40 – režisores un scenārija autores Mārītes Balodes filma „Balts, melns, sarkans. Latvijas ģenerālis Jānis Balodis", kas meklē atbildes uz jautājumu, kas bija un joprojām ir Latvijas vēsturē un cilvēku apziņā ģenerālis Jānis Balodis.

LTV iestudējumu zelta izlase

Skatītāju atsaucību ieguvusi LTV1 tradīcija - vasaras vakaros baudīt LTV romantiskos iestudējumus, kuros redzami latviešu iemīļotie aktieri. Tāpēc arī šovasar LTV1 programmā iekļauti divi izcili seriāli. Piektdien, 2. jūlijā, plkst. 23:05 – „Aktrise Ragārēs" ar Agnesi Zeltiņu un Ivaru Pugu galvenajās lomās. Piektdien, 23. jūlijā, plkst. 23:05 un 30. jūlijā, plkst. 23:00 – „Vienas vasaras zieds". Galvenajās lomās - Sandra Kļaviņa-Zvīgule un Andris Keišs.

No 27. jūlija otrdienās plkst. 22:00 – LTV videofilma „Saldā indes garša". Galvenajās lomās - Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Juris Žagars , Natālija Grebņeva.

Latviešu filmu izlase

Jūlija trešdienās plkst. 21:15 LTV1 ēterā iekļauta latviešu mākslas filmu kolekcija. Jūlijā LTV1 piedāvās trīs filmas: 14. jūlijā, sveicot aktieri Ģirtu Jakovļevu 70. jubilejā, redzēsim filmu „Pūt, vējiņi!", 21. jūlijā – „Ezera sonāte", 28. jūlijā – „Agrā rūsa".

Svētdienas filmas

LTV1 arī jūlija svētdienās turpinās demonstrēt filmas ar pievienoto vērtību – izciliem aktierdarbiem, labu režisoru veikumu un dziļu, iedarbīgu saturu.

Svētdien, 4. jūlijā, Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienā – vēsturiskā drāma „Nirnberga" (plkst. 21:10 – 1. daļa, plkst. 23:30 - 1. daļa). Galvenajā lomā – Alekss Boldvins.

Svētdien, 18. jūlijā, plkst. 21:10 - ASV drāma „Anna Kareņina". Titullomā – Sofija Marso.

Svētdien, 25. jūlijā, plkst. 21:10 – ASV drāma „Tēvi un dēli": vēstījums par trim ģimenēm: visās ir tēvs, dēls un citi tuvinieki, bet katrai lemts savs liktenis, savi prieki un savi pārbaudījumi...

Romantiskās filmas

Jūlijā LTV1 programmā atgriezīsies arī romantisko filmu vakari! Lai svētdienās atpūstos no lauku vai biroja darbiem, programmā iekļautas skatītāju iemīļotas un augstvērtīgas filmas, kuru centrā - cilvēku attiecības, mīlestība un romantika. 4. jūlijā – Vācijas ģimenes filma „Zonennfeldu ģimene. Raizes par Tifiju", 11. jūlijā – komēdija „Mūķene un komisārs", 18. jūlijā – „Mūķene un komisārs 2. Kritušais eņģelis", 25. jūlijā – „Atgriešanās mājās". Filmu sākums – plkst. 18.50.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV