Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgā notiks vērienīga starptautiska konference „Reading Europe"

Ieva Drozdova, 16.06.2010. 17:26

No 20. līdz 22. jūnijam Rīgā notiks vērienīga starptautiska konference „Reading Europe". Rakstnieku un publicistu Starptautiskā Asociācija (APIA), kas apvieno 40 valstu literātus, ik gadus piedalās literatūras forumos dažādās Eiropas un Āzijas valstīs. Katrs no šiem forumiem pārvēršas īstos pilsētas svētkos, un piesaista viesus no dažādām pasaules malām.

Rīgas viesi – 70 rakstnieki un dzejnieki no dažādām Eiropas valstīm – tiksies lai diskutētu par informāciju tehnoloģiju ietekmi uz mūsdienu literatūras vidi, par Austrumu un Rietumu Eiropas literatūras sinerģijas procesiem, kā arī aicinās dzejniekus, rakstniekus, tulkotājus un izdevējus apspriest aktuālus tematus mūsdienu literatūras vidē.

UNESCO pārstāvis Polijā Aleksandrs Navrodskijs – dzejnieks, tulkotājs un izdevējs uzstāsies ar lasījumu „Mūsdienu tulkojuma problēmas Eiropā". Konferencē tiks aplūkota aktuāla problēma kā rakstnieku un izdevēju savstarpējā sadarbība – Risto Vasiļevskis, serbu akadēmiķis, rakstnieks un izdevējs uzstāsies ar referātu „Izdevniecību izdzīvošana mazajās valstīs".

Foruma ietvaros 20. jūnijā Vērmanes dārzā tiks rīkoti Starptautiskie dzejas svētki „Reading Europe"

No 12:00 aicinām apmeklēt grāmatu tirdziņu Vērmanes dārzā. Būs iespēja iegādāties latviešu un cittautu autoru dzejas krājumus, ka arī atdzejojumus dažādās valodās.

16:00 paredzēta bagātīga kultūras programma, kuras laikā uz Vērmanes dārza estrādes skatuves uzstāsies Rīgas foruma viesi ar dzejas lasījumiem un muzikāliem priekšnesumiem, tostarp slavenākā Bulgāru dzejniece Elka Njagolova, Luīze Penco no Itālijas un citi. Latviešu dzejniekus pārstāvēs izdevniecības „Dienas grāmata" galvenā redaktore un direktore, dzejniece Dace Sparāne, Eduards Aivars un Kristīne Sadovska. Skatītājus priecēs dziedātāja Diāna Pīrāgs ar grupu Gipsy King, samtainās balss īpašnieks Ingemars Palens, Ivars Galiņš ar grupu „Laikā pirms...", aktieris un dziedātājs Harijs Ozols, deju grupa „Jūras Pērle", ar deju šovu skatītājus pārsteigs O&J Dance puiši un meiteņu deju grupa „Sirēnas".

Ieeja pasākumā bez maksas. Visi laipni aicināti!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV