Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Vides mākslas izstādē "Cilvēks. Vide. Pilsēta" aicina sabiedrību saudzēt apkārtējo vidi

LETA, 30.04.2007. 01:00 | komentāri (2)

Aizvadītajā nedēļas nogalē Doma laukumā vides mākslas izstādes "Cilvēks. Vide. Pilsēta" laikā piedāvājot aplūkot tematiskas teltis, pasākuma organizatori aicināja sabiedrību rūpēties par dabas resursiem un saudzēt apkārtējo vidi.
Vides mākslas izstādē "Cilvēks. Vide. Pilsēta" aicina sabiedrību saudzēt apkārtējo vidi

Galerijas:

Doma laukumā teltīs pieejama informācija par dzīvību, trokšņiem, atkritumiem, ūdeni, zaļo zonu, gaisu un cilvēku, no kurām visvairāk tiek apmeklēta telts "Zaļā zona", piedāvājot iepazīties ar informāciju gan, kas ir zaļā vide, gan bērniem iespēju izpausties zīmēšanā.

Pasākuma atklāšanu apmeklēja ap 100 interesentu, kuru starpā bija gan bērni, gan pieaugušie un Rīgas pilsētas viesi.

Pasākuma vadītājs Latvijas spēkavīrs Raimonds Bergmanis klātesošos informēja, ka teltīs izvietoti mākslas darbi, kas veidoti no cilvēku vairs neizmantotām mantām un izejvielām, tādejādi vēršot sabiedrības uzmanību uz vides problēmām un popularizējot resursu taupīšanu un otrreizēju pārstrādi.

Vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) norādīja, ka šobrīd ir liela nozīme kā cilvēks veido attiecības ar vidi, jo no tā ir atkarīga vides nākotne. "Izslēdzot elektrību brīžos, kad mums to nevajag un šķirojot atkritumus, vai arī iestādot jaunus kokus, cilvēks dod savu artavu, lai arī nākotnē mēs varētu dzīvot tīrā vidē," norādīja Vējonis.

Tāpat arī Rīgas domes pārstāvis Ēriks Škapars norādīja, ka tikai cilvēks ir atbildīgs par to kādā vidē dzīvos nākotnē.

Pasāku laikā tika atklāta arī projekta "Pēdas" kampaņa "Billions koku planētai", kuras laikā pasākuma dalībniekiem tiek dāvāti priežu stādi, tā aicinot Latvijas iedzīvotājus iestādīt savu koku, lai kavētu globālās pārmaiņas ainavā.

Izstāde tapusi akcijas "Es savai pilsētai" laikā, un visi vairāku mēnešu laikā tapušie mākslas darbi, kurus veidojusi Latvijas mākslas skolu audzēkņi, ir veidoti no degradējamiem materiāliem - cilvēku vairs neizmantotām mantām un izejvielām, tādējādi popularizējot resursu taupīšanu un otrreizēju pārstrādi.

Izstādes ideja ir pievērst sabiedrības uzmanību pilsētvidei, cilvēka un tā radītajām industriālām kopsakarībām, vides problēmām, cilvēka un dabas attiecībām pilsētas apstākļos, kā arī ierosināt cilvēkus rūpēties par dabas resursiem un saudzēt apkārtējo vidi, kuras būtiska sastāvdaļa ir pats cilvēks.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV