Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

LTV1 jūlijā piedāvās četrus jaunus seriālus

Ieviņa Ancena, 21.06.2010. 13:32

Vasarā, kad skatītāji lielākoties pieraduši pie raidījumu un seriālu atkārtojumiem, LTV1 piedāvās četrus jaunus seriālus.
LTV1 jūlijā piedāvās četrus jaunus seriālus

No 2. jūlija darbdienās plkst. 18.30 - Vācijas daudzsēriju filmas „Mana mamma zvēru daktere" jaunākās sērijas.
Turpinās vēstījums par Zuzannu Mertensu – dzīvnieku ārsti. Viņas tēvs bija zooloģiskā dārza direktors, tāpēc Zuzanna jau kopš bērnības pazīst dzīvniekus, mīl tos, cenšas palīdzēt. Un tā arī piepildās viņas sapnis – Zuzanna kļūst par zooloģiskā dārza dzīvnieku ārsti. Tiesa, viņas aizrautība ar darbu bieži vien nodara pāri dēliņam Klausam, Zuzanna pati to ar sāpēm apzinās un cenšas pārvarēt atsvešināšanos. Daudzsēriju filmas sižeta risinājumu veido stāsti par cilvēkiem, par viņu attiecībām, tāpat – vēstījumu visai regulāri kuplina arī dažādi notikumi, kuros iesaistīti zooloģiskā dārza iemītnieki. Tā rodas gan sirsnīgi mīlīgas, gan aizkustinošas un gadās arī visai satraucošas situācijas. Jau ir redzēts krokodils rokas bagāžā, redzēts ķenguru bokss. Ir stāsts par īstu mīlestību, ir bīstami kaimiņi, kas liek būt uzmanīgiem, ir brīdis, kad krokodils sniedz skūpstu (!) kam... Ir tādas tikšanās, kuras izdomāt nevar... un cīņa uz dzīvību un nāvi.
Lomās: Elizabete Lanca, Horsts Ginters Markss, Svens Martineks.

No 19. jūlija darbdienās, no pirmdienas līdz ceturtdienai, plkst. 19:30 – daudzsēriju televīzijas filma „Zilais divritenis".
1939. gada augusts. Francijā, Bordo rajonā, septiņpadsmitgadīgā Lea gatavojas savai astoņpadsmitajai dzimšanas dienai. Tajā viņa cer atklāt, ka mīl Lorānu. Tā ir viņas lielā mīlestība kopš bērnības – slepena un lolota. Bet Lorāna sirds pieder Kamillai, kas ir Leas tuvākā draudzene. Kad viņa to uzzina, meitene ņem zilo divriteni un dodas ceļā, lai mierinātu salauzto sirdi...
Eiropā ielaužas karš, bet Lea ir ārpus visiem notikumiem. Viņas prātu pārņēmusi ziņa par Lorāna saderināšanos ar Kamillu. Tā ir traka greizsirdība. Lea apņēmīgi izmanto katru iespēju, kas sola tuvināties ar Lorānu... Tomēr ziņa par Lorāna un Kamillas kāzām un gaidāmo bērniņu jaunās sievietes dzīvi pārvērš murgā.
Tomēr liktenis viņai lēmis citu tikšanos: Lea iepazīstas ar Rafaelu, un sākas viņu kopīgie piedzīvojumi un pārdzīvojumi fašistiskās Vācijas okupētajā Francijā.
Īpašu šarmu šai filmai piešķir Mišela Legrāna brīnišķīgā mūzika.
Režisors - Tjerī Binisti.
Lomās: Letīcija Kasta, Silvija de Santisa, Žans Klods Brialī, Žoržs Korafass, Viržils Beils.

No 22. jūlija darbdienās plkst. 18:30 – daudzsēriju drāma „Piecas māsas".
Pjērs un Marī svin kāzas Francijas Rivjērā: tas viņiem nozīmē skaistāko notikumu dzīvē! Paiet gadi. Ģimenē aug piecas meitas. Jaunākajai no viņām ir tikai desmit gadi, kad nelaimes gadījumā iet bojā māte. Filma ir saviļņojošs stāsts par piecu meitu dzīvi bez mātes, toties ar mīlošu un rūpīgu tēti. Viņu ceļš uz pieauguša cilvēka dzīvi ir pilns priekiem un bēdām, un katrai no viņām lemts savs liktenis.
Viņu gādīgajam tētim Pjēram ar laiku izveidojas veiksmīga ārsta karjera: viņš vada pats savu klīniku.
Vecākā meita Benedikta izaugusi par īstu sievas un mātes paraugu – viņa ir mīloša, gādīga, ģimenes intereses viņai vienmēr pirmajā vietā.
Dvīnes Elīza un Lea nav identisko dvīņu pāris, viņas drīzāk ir izteikti pretmeti visās izpausmēs. Elīza ir vienpate - ambicioza jauna sieviete, kas pieprasa uzmanību un atzinības apliecinājumus. Lea savukārt izvēlējusies rūpes par ģimenes fermu, kur viņa var dzīvot savai pasaules izjūtai piemērotu dzīvi.
Divdesmitpiecgadīgā Lusija izlēmusi iet tēva pēdās: viņa ir interns ģimenes klīnikā.
Septiņpadsmigadīgajai Menijai šis laiks ir klusa cīņa pašai ar sevi, cīņa par pašapliecināšanos un arī neatlaidīgas pūles iegūt un nostiprināt savu vietu ģimenē – viņai vēl ir pusaudžu gadi...
Ģimenes rimtā dzīve apraujas dienā, kad durvis ver Lūkass, ienākdams viņu pasaulē ar savām prasībām un tiesībām. Izrādās, pagātnei ir liela vara un teikšana pār tagadnes notikumu gaitu, cilvēku attiecībām. Kas ir Lūkass un ko viņa parādīšanās izmaina piecu māsu un viņu tēva dzīvē?

No 10. jūlija sestdienās un svētdienās plkst. 8:35 – ASV daudzsēriju animācijas filma „Nūnborijs un varenais septītnieks"
Domājot par dažādām būtnēm, allaž iztēlojamies, ko un kā tās jūt un kā uztver pasauli. Dažai daba atvēlējusi iespēju pasauli izjust citādi – spilgtāk un smalkāk. Kā šādu dabas dāvanu izmantot?
Pērn tapušais ASV seriāls ir asociatīvs stāsts par cilvēka septiņām maņām, kuras simbolizē seriāla varonis Nūnborijs un viņa varenais septītnieks. Katrai no šīm būtnēm ir kāda īpaši attīstīta maņa: citam galvenais ierocis ir redze, citam - dzirde, tauste, garša vai smarža... Nūnborijs un viņa draugi savas maģiskās spējas liek lietā, lai palīdzētu tiem, kas nonākuši nelaimē. Ar Nūnboriju un viņa vareno septītnieku visi labie varoņi allaž ir drošībā. Tas ir visai svarīgi, jo tajā pašā pasaulē dzīvo arī dažādi zemiski un nelietīgi radījumi.
Lai gan varoņu īpašās spējas šajā seriālā kalpo cildeniem mērķiem, gadās arī dažādas komiskas nejaušības un pārpratumi...

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV