Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Izdots fascinējošs stāsts par Boba Dilana dzīvi "Uz autostrādes"

Kristīne Stepiņa, 02.07.2010. 15:31

"Apgāds Zvaigzne ABC" izdevis Hovarda Sounsa stāstu par slavenā mūziķa Boba Dilana dzīvi "Uz autostrādes", kas uzskatāms par pilnīgu šī Amerikas mūzikas leģendas biogrāfiju.
Izdots fascinējošs stāsts par Boba Dilana dzīvi "Uz autostrādes"

Kopš debijas folkmūzikas atdzimšanas laikā 20. gadsimta 60. gados ar tādām dziesmām kā "Blowin' in the Wind" Bobs Dilans atzīts par izcilu dziesmu autoru un izpildītāju, kura radītās melodijas un dziesmu teksti precīzi izsaka laikmeta garu un uzrunā cilvēku iztēli.

Bobs Dilans ir ne tikai izcils mūziķis, bet arī noslēpumaina peronība, kura dzīvi klāj slepenības plīvurs - no motocikla avārijas 1966. gadā līdz jautājumam par to, cik reižu viņš ir bijis precējies. Grāmatas autors Hovards Sounss kliedē mītus un baumas un piedāvā jaunu skatījumu uz Boba Dilana dzīvi - uz viņa veikumu mūzikā, mīlas līkločiem un biznesa afērām -, radot pirmo precīzo šīs izvairīgās un mainīgās zvaigznes portretu, kas apburs ikvienu lasītāju.

"Izcilā pēdējās piecdesmitgades dziesminieka portrets, kas atklāj viņa pretrunīgā rakstura šķautnes un vājības, ļaujot labāk izprast viņa dziesmas. Grāmata aptver Dilana dzīves posmu no agras bērnības un pirmajiem soļiem mūzikā, kas sākotnēji tika vērtēti ar neizpratni, līdz pēdējiem gadiem, kad viņš jau sen ieguvis prominentas zvaigznes un leģendas statusu," atzīst mūzikas žurnālists un grāmatas konsultants Uldis Rudaks.

No angļu valodas grāmatu tulkojusi Sarma Ozola.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV