Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

LTV1 ēterā pēdējo reizi būs skatāms seriāls „Hameleonu rotaļas"

Ieviņa Ancena, 05.07.2010. 09:04

Otrdien, 20. jūlijā, plkst. 17:35 LTV1 ēterā seriālu „Hameleonu rotaļas" skatītāji Latvijā vēros pēdējo reizi. Tādējādi noslēgsies vesels laikmets Latvijas Televīzijas seriālu demonstrēšanas vēsturē.
LTV1 ēterā pēdējo reizi būs skatāms seriāls „Hameleonu rotaļas"

Seriāla „Hameleonu rotaļas" notikumiem esam sekojuši 16 gadu garumā. Šajā laikā izaugusi jauna skatītāju paaudze: ne mazums ir to, kuriem šī seriāla notikumi un likteņu pavērsieni kļuvuši par otru realitāti - darbdienu vakara rituālu un pasauli, kurā noteiktā laikā jābūt klāt, lai justu līdzi iemīļotajiem varoņiem, ik pa laikam iepazīstot arī jaunas sejas.

No seriāla „Hameleonu rotaļas" LTV1 ēterā nav šķirams arī izteiksmīgais aktieru duets: Harija Spanovska vīrišķīgā balss un Maijas Ķirses maigā sievišķība seriālam piešķīrusi vēl papildus izteiksmīgumu.

„Tomēr visam ir savs sākums, kulminācija un arī loģiska izskaņa. Mēs ejam uz priekšu. Tāpat kā mainās pasaule, mainās cilvēku ieradumi, dzīves stils, intereses un aizraušanās. Jāatzīst, ka gadu gaitā pakāpeniski mazinājusies skatītāju interese par šo seriālu, tādēļ ir laiks dot vietu jauniem ētera varoņiem. „Hameleonu rotaļas" paliks mūsu atmiņā kā spilgta sava laika zīme televīzijas ekrānos. Taču ceram, ka mūsu skatītāji labi pavadīs laiku arī turpmāk, skatoties četrus jaunus seriālus, kuru demonstrēšanu uzsāksim jau jūlija mēnesī," lēmumu pārtraukt seriāla „Hameleonu rotaļas" demonstrēšanu pamato LTV1 kultūras, bērnu un izklaides raidījumu satura redaktore Daina Markova.

„Pirms 16 gadiem, kad kļuva iespējams šo seriālu demonstrēt Latvijā, ilgi lauzījām galvu, ar kādu nosaukumu to piedāvāt mūsu skatītājam. Oriģinālais nosaukums – „The Bold & The Beautiful" - tulkojumā neskanēja visai kārdinoši. Tagadējais, par zīmolu kļuvušais „Hameleonu rotaļas", radās pēc ilgas domāšanas: šķiet, tā autors bija toreizējais redakcijas galvenais režisors Žanis Ate. Tā sākās vesels laikmets - kinoepopeja par mūžīgo un bezgalīgi apjomīgo mīlestību, jo galvenais jau tajā ir sarunas par attiecībām. Arī seriāla adaptēšanas procesā nav trūcis amizantu situāciju, kuriozu pārpratumu un vienkārši sirsnīgu brīžu. Mums visiem tā bijusi vesela dzīve," stāsta seriāla ieraksta režisore Inta Vitkus, kas pie šī seriāla strādā 15 gadu garumā.

Lai gan pagaidām seriāla „Hameleonu rotaļas" uzņemšana televīzijas kompānijā CBS turpinās, tā nākotne vairs netiek lēsta daudzu gadu garumā. Kā apliecinājums seriāla kvalitātei un skatītāju mīlestībai 27. jūnijā Losandželosā notikušajā dienas "Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā tas atzīts par labāko un vienu no visilgāk rādītajām daudzsēriju drāmām. Seriāls apbalvots arī par labāko scenāristu komandu, kā arī par labāko jauno aktieri - Drjū Taileru Belu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV