Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgā atvērta lasītava „Pie Humberta"

Ieva Knāķe, 13.07.2010. 12:25 | komentāri (4)

Pagājušajā piekdienā, 9.jūlijā, nesteidzīgajā Rīgas sirdī, vienā no Berga Bazāra klusajām ieliņām savas durvis vēra kafejnīca, lasītava un grāmatu veikals „Pie Humberta", kas turpmāk aicina atpūsties radošā atmosfērā ar izmeklētu grāmatu un glāzi burvīga vīna rokās, ērtajos lasītavas dīvānos vai āra terasē.
Rīgā atvērta lasītava „Pie Humberta"

Galerijas:

Projekta autoru Ulda Pētersona un Dmitrija Neilanda iecere ir veidot vidi, kurā izstāžu, akustisko koncertu un grāmatu priekšlasījumu atmosfērā pulcēties visiem, kam ir tuva kultūras izzināšana un baudīšana. Šobrīd lasītavā aktuāla ir daiļliteratūra, klasika un nozaru literatūra, kā piemēram foto un mākslas grāmatas. Taču ar laiku lasītavas plauktus papildinās arī periodiskie izdevumi kultūras un mākslas jomās, un dažādi ārvalstu izdevumi. Plauktos būs atrodamas arī grāmatas, kas pieejamas ierobežotā skaitā un pat ir unikālas, un ar ko labprāt dalīsies „Pie Humberta" draugi, lai vairotu apmaiņu ar literārajām vērtībām starp interesentiem.

Vidi „Pie Humberta" projekta autori ir pārsvarā veidojuši pašu rokām, ieliekot tajā krietnu devu entuziasma un savas sajūtas par grāmatu un kultūras vidi, kas ir būtisks priekšnosacījums, lai ciemiņš „Pie Humberta" justos kā mājās, kā savējais.

Vairāk informācijas par lasītavu aicinām meklēt www.humberts.lv kā arī Twitter kontā http://twitter.com/Pie_Humberta.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV