Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Prezentēs dokumentālo filmu „Atjaunotāji"

Kristīne Atraste, 13.07.2010. 12:37

Šodien, 13. jūlijā, Latvijas Televīzijas 1. kanālā tiks prezentēta producentu grupas „HansaMedia" veidotā dokumentālā filma "Atjaunotāji". Filma stāsta par to, kā pēc Neatkarības deklarācijas pieņemšanas 1990. gada 4. maijā, tika atjaunota Ārlietu ministrijas darbība, kā norisinājās diplomātisko attiecību veidošana ar ārvalstīm.
Prezentēs dokumentālo filmu „Atjaunotāji"

Filmā atmiņās par aizgājušo laiku dalās cilvēki, kas aktīvi piedalījās Latvijas Neatkarības deklarācijas pieņemšanas procesā. Filmā ar savu stāstu par minēto laiku dalās pirmais Latvijas ārlietu ministrs Jānis Jurkāns, Sandra Kalniete, pirmie ieceltie diplomāti Anna Žīgure, Aina Nagobada-Ābola, Jānis Peters un citi.

Filma atklāj to, kā pirms divdesmit gadiem visiem minētajiem cilvēkiem entuziasms un vēlme strādāt atjaunotās valsts labā kompensēja toreizējo pieredzes un zināšanu trūkumu diplomātiskajā darbā un ļāva sasniegt panākumus Latvijas atjaunošanas procesā. Atjaunotājiem bija jāsaskaras ne tikai ar Padomju Savienības pretestību, bet nereti arī ar citu valstu neticību PSRS straujam sabrukumam. Filma „Atjaunotāji" būs vēsturisks izziņas materiāls plašam skatītāju lokam.

Filmas autori:
Maija Birzniece - režisore
Guntars Daģis - scenārija autors
Jānis Kešāns - operators
Gundega Tabaka- producents

Dolumentālo filmu „Atjaunotāji" skatieties šodien, 13.jūlijā LTV1 plkst. 21:10!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV