Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

LTV1 ēterā būs skatāma daudzsēriju drāma „Zilais divritenis"

Ieviņa Ancena, 13.07.2010. 14:39

No 19. jūlija darbdienās, no pirmdienas līdz ceturtdienai, plkst. 19:30 būs LTV1 ēterā būs skatāma daudzsēriju televīzijas filma „Zilais divritenis". Galvenajā lomā - aktrise un pasaules topmodele Letīcija Kasta.
LTV1 ēterā būs skatāma daudzsēriju drāma „Zilais divritenis"

1939. gada augusts. Francijā, Bordo rajonā, septiņpadsmitgadīgā Lea gatavojas savai astoņpadsmitajai dzimšanas dienai. Tajā viņa cer atklāt, ka mīl Lorānu. Tā ir viņas lielā mīlestība kopš bērnības – slepena un lolota. Bet Lorāna sirds pieder Kamillai, kas ir Leas tuvākā draudzene. Kad viņa to uzzina, meitene ņem zilo divriteni un dodas ceļā, lai mierinātu salauzto sirdi...

Eiropā ielaužas karš, bet Lea ir ārpus visiem notikumiem. Viņas prātu pārņēmusi ziņa par Lorāna saderināšanos ar Kamillu. Tā ir traka greizsirdība. Lea apņēmīgi izmanto katru iespēju, kas sola tuvināties ar Lorānu... Tomēr ziņa par Lorāna un Kamillas kāzām un gaidāmo bērniņu jaunās sievietes dzīvi pārvērš murgā. Tomēr liktenis viņai lēmis citu tikšanos: Lea iepazīstas ar Rafaelu, un sākas viņu kopīgie piedzīvojumi un pārdzīvojumi fašistiskās Vācijas okupētajā Francijā.

Īpašu šarmu šai filmai piešķir Mišela Legrāna brīnišķīgā mūzika (viņš, starp citu, ir arī slavenās filmas "Šerbūras lietussargi" mūzikas autors), kā arī Letīcija Kasta - viena no pasaules vadošajām topmodelēm, kura zināmā mērā iemieso 21. gadsimta skaistuma etalonu: to apliecina arī Francijas valdība, izvēloties Letīciju par savu nacionālo simbolu - Mariannu. Starp citu, iepriekš šo Francijas revolūcijas leģendāro varoni simbolizējusi Biridžita Bardo un Katrīna Denēva...

Letīcijas modeles talants atklājies agri: kad meitenei ir tikai 15 gadi, viņu Korsikas pludmalē uzrunā kāds modeļu aģentūras pārstāvis. Pārceļoties uz Parīzi, nepilnos desmit mēnešos Letīcija iegūst galvu reibinošu popularitāti. Lieki piebilst, ka viņa kļuvusi arī par neskaitāmu kosmētikas līniju reklāmas seju.

1978. gadā dzimusī Letīcija Kasta pārsteidz ar savu dabisko šarmu, drosmīgo spontanitāti un dzīves mīlestību. Tieši šīs īpašības ļāvušas viņai izveidoties par valdzinošu un talantīgu aktrisi, kuras filmu skaits ir pieklājīgs. Latviešu skatītāji, iespējams, vislabāk viņu zinās pēc filmām „Asteriks un Obeliks pret Cēzaru ", kur viņas ekrāna partneris ir Žerārs Depardjē, kā arī „Stiprās dvēseles", kur viņa ir kopā ar Džonu Malkoviču.

Visai tēlaini par Kastu reiz izteikusies ekstravagantā modes karaliene Vivjena Vestvuda: „Es neticu Dievam, bet, raugoties uz Letīciju, es varētu pārdomāt."

Kopā ar Letīciju Kastu filmā redzēsim arī Silvija de Santisu, Žanu Klodu Brialī, Žoržu Korafasu un Viržilu Beilu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV