Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Klajā nākusi Filipas Gregorijas grāmata "Dzimusi karaliene"

Ieva Drozdova, 14.07.2010. 16:43

Apgādā "Kontinents" nākusi klajā Filipas Gregorijas grāmata "Dzimusi karaliene".
Klajā nākusi Filipas Gregorijas grāmata "Dzimusi karaliene"

Jau trīs gadu vecumā Kastīlijas Izabellas jaunākā meita Katalina zināja, ka tiek audzināta par Velsas princesi, jo tāda ir Dieva griba un mātes pavēle.

Kad jaunā meitene tiek aizvesta uz Angliju un svinīgi salaulāta ar karaļa Henrija VII dēlu Artūru, viņa zina, ka uz mūžu pamet Spānijas paradīzi, lai valdītu drēgnā un nemīlīgā valstī. Katalina kļūst par Katrīnu un pacietīgi apgūst savas jaunās mītnes zemes tradīcijas...

Talantīgā rakstniece Filipa Gregorija dāvā lasītājam pārsteidzoši greznu un bagātīgu vēsturisko romānu par Aragonas Katrīnas dzīvi. Bezgala skaistais, tomēr skaudrais Tjūdoru laika Anglijas tēlojums kontrastē ar saules pilnajām Katrīnas atmiņām par Spāniju. Grāmata aizvedīs lasītāju krāšņā ceļojumā uz Anglijas karaļnamu, kurā princeses lepojās ar statusu un pakļāvās iepriekš noteiktam liktenim.

Grāmata "Dzimusi karaliene" veiksmīgi papildina Latvijā nedalītu atsaucību guvušos Filipas Gregorijas romānus "Otra Boleinu meita" un "Boleinu mantojums".

Tulkojusi Diāna Smilga, vāka mākslinieks Artūrs Zariņš, 432 lpp.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV