Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Tūkstošiem seju dziesmu un deju svētku koncertos iemūžinātas unikālās fotogrāfijās

Linda Lisicina, 15.07.2010. 12:45

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncerti iemūžināti unikālās augstas izšķirtspējas 360 grādu panorāmas fotogrāfijās. Fotogrāfijas ir unikālas, jo pateicoties augstajai izšķirtspējai, tajās labi saskatāmas desmitiem tūkstošu dalībnieku un skatītāju priekpilnās sejas. Fotogrāfijas publicētas http://www.karums.lv/360/mezaparks.html un http://karums.lv/360/stadion_final.html. Projekts ir svētku atbalstītāja SIA "Rīgas Piensaimnieks" piena produktu zīmola "Kārums" dāvana X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem un apmeklētājiem.

"Fotogrāfijas pārspējušas mūsu gaidas. Tajās labi saredzami ne tikai svētku dalībnieki, bet pat pēdējās rindās sēdošie dziesmu un deju svētku apmeklētāji! Fotogrāfijas var aplūkot mūsu mājas lapā, un ceram, ka tās paildzinās svētku un prieka sajūtu ikviena sirdī," sajūsmu pauž Marija Koroļova, SIA "Rīgas Piensaimnieks" pārdošanas un mārketinga direktore.

Fotogrāfs Eiriks Hellands Urke: "Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu. Koru koncerta fotogrāfiju izdevies izveidot pat 1,3 gigapikseļu izšķirtspējā, kas ļauj saskatīt pat smalkas detaļas. Esmu gandarīts, ka "Kārums" uzdevumā ir veikts tik grandiozs projekts."

Eiriks Hellands Urke ir pieredzējis 360 grādu panorāmas un Gigapix fotogrāfs. Viņa portfolio ir augstas izšķirtspējas 360 grādu fotogrāfija, kurā redzams ASV prezidents Baraks Obama Nobela prēmijas pasniegšanā http://gigapix.no/panorama/996/obama-mottar-fredsprisen, un Norvēģijas pilsētas Trumses fotogrāfija no liela attāluma. Tajā attēlu iespējams pietuvināt līdz sīkākajai detaļai:http://gigapix.no/gigapiksel/881/utsikt-over-tromsø.

"Kārums" sniedz atbalstu svētkiem ar naudas līdzekļiem, svētku popularizēšanu un bērnu iedvesmošanu. Piena produktu zīmols "Kārums" šogad piedāvā divus dziesmu un deju svētku produktus. Aprīļa beigās apritē nonāca populārākais produkts - "Kārums" biezpiena sieriņš ar vaniļu īpašā svētku noformējumā. Savukārt jūnija beigās veikalos nonāca "Kārums" biezpiena sieriņš no zemeņu biezpiena masas ar ķiršiem zemeņu glazūrā. Īpašo svētku garšu izveidoja patērētāji populārākajā sociālajā tīklā draugiem.lv. Svētku sagatavošanās procesā jau no februāra beigām līdz pašiem svētkiem "Kārums" dāvināja 150 000 biezpiena sieriņus svētku pretendentiem skatēs un konkursos visā Latvijā.

Par SIA Rīgas Piensaimnieks

"Rīgas Piensaimnieks" ir dibināts 1993. gadā un septiņpadsmit gadu laikā kļuvis par vienu no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Latvijā, kas savu produkciju realizē ne tikai vietējā tirgū, bet arī sekmīgi eksportē uz 30 valstīm visā pasaulē. "Rīgas Piensaimnieks" ir izveidojis daudzas veiksmīgas preču zīmes, tostarp tādas kā "Kārums", "Dzintars", "Jungle Pop". Uzņēmuma darbības prioritāte ir kvalitatīvas, drošas un veselīgas produkcijas ražošana. "Rīgas Piensaimnieks" bija pirmais piena pārstrādes uzņēmums Baltijā, kas saņēma kvalitātes vadības sistēmas sertifikātu ISO 9001.

Par X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus organizē LR Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs www.visc.gov.lv.

Pirmo reizi svētku procesa vēsturē tie ir iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010.-2011. gadam, atzīmējot skolu jaunatnes svētku 50. gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.

Vairāk par svētku procesu, jubilejas gadu un norisi lasi www.dziedundejo.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV