Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Kristīnes Želves īsstāsti publicēti igauņu valodā

Arita Gutāne, 19.07.2010. 17:05

Kristīnes Želves īsstāsti – „Dzejnieces drēbes" (Poetessi rõivad) un „Kaimiņiene" (Naabrimutt) no īsstāstu cikla „Mani jukušie draugi un citi stāsti" – igauņu valodā iekļauti Igaunijas literatūras portālā „Kirjanike Kodu" (Rakstnieku nams).

Kristīnes Želves darbus igauņu valodā tulkojis latviešu-igauņu tulkotājs Hannes Korjus. („Dzejnieces drēbes" – http://www.kirjanikekodu.kongress.ee/07tolked/zelve_poetesstutv.php) un „Kaimiņiene" – http://www.kirjanikekodu.kongress.ee/07tolked/zelve_naabrimutttutv.php).

Kristīne Želve pēc izglītības ir režisore. Pašlaik vada TV raidījumu „100 grami kultūras". Paralēli režijas darbiem strādājusi TV3, kur veidoja un vadīja kinoprogrammu „Sapņu fabrika". Līdzdarbojusies Starptautiskajā kinoforumā „Arsenāls" un filmu programmā „Gadsimta filmu parāde". Sastādījusi Jurim Podniekam veltīto CD, strādājusi žurnālā „Kino Raksti".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV