Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Izsludināts konkurss vides māksliniekiem - „Spīķeru laika lēciens "

Laine Zaviļeiska, 20.07.2010. 08:57

Rīgas pilsētas svētku laikā neatkarīgais kultūras centrs „Dirty Deal" atvērs vēsturiski pētniecisku vides mākslas projektu „Spīķeru laika lēcienu". Lai padarītu to vēl interesantāku, tiek izsludināts konkurss visu vides mākslinieku vidū.
Izsludināts konkurss vides māksliniekiem - „Spīķeru laika lēciens "

Bez jebkāda vecuma ierobežojuma no „Dirty Deal" puses, ja sirdī jūties kā mākslinieks un zini, ka varēsi izpausties vides mākslas projektā (grafiti, vides objekti, instalācijas, video, audio), tad sūti mums savu pieteikumu – vārdu, uzvārdu, īsu aprakstu par sevi, un, protams, darba bildes uz e-pastu - dirtydealcafe@gmail.com. Tev piedāvājam šo - dalība workšopā, Tavs darbs būs pieejams apskatei plašai publikai, jautrs tusiņš, patīkami pavadīts laiks. Turklāt ārpus Rīgas dzīvojošie konkursa uzvarētāji tiks nodrošināti ar naktsmītnēm projekta laikā.

Vēsturiski pētnieciskais mākslas projekts „Spīķeru laika lēciens", izmantojot laikmetīgās vides mākslas metodes, iepazīstinās ar vienu no Rīgas vecākajiem un pilsētas vēsturē, iespējams, stratēģiski nozīmīgākā rajona „Spīķeri" vēsturi. Projekta realizācijai tiks izmantota viena no spīķeru ēkām un pieguļošā teritorija – „Dirty Deal". Spīķeru 686 gadu ilgā vēsture tiks atspoguļota mākslas darbos – objektos. Radītajos mākslas darbos katram apmeklētajam tiks atklāta pilnā Spīķeru aina – kādi tie bija toreiz un tagad, kādi iemītnieki to ir apdzīvojuši un apdzīvo joprojām, tiks atspoguļota kvartāla ikdiena, nozīmīgākās personas, notikumi un citas dažādu laika periodu raksturojošas iezīmes, kā arī ieskats Spīķeru nākotnē, parādot kādā virzienā tas var attīstīties.

Neatkarīgais kultūras centrs 'Dirty Deal' ir organizācija, kas pirmā uzsāka savu darbību radošo industriju rajonā 'Spīķeri'. Neatlaidīgi darbojoties, 'Dirty Deal' šeit pastāv jau divus gadus, bet pirmsākumi meklējami Andrejsalā, 2006. gada vasarā. 'Dirty Deal' ir tapis eksperimentālā ceļā, neizmantojot klasiskās uzņēmējdarbības metodes un, bieži vien, neapzinoties vai rezultāti būs sekmīgi.

Pastāvēšanas laikā attīstīts profesionāla līmeņa teātris 'Dirty Deal Teatro', izveidots 'Dirty Deal Kino klubs' un 'Dirty Deal Expo' izstāžu zāle, organizētas lekcijas un radošās darbnīcas un 'Dirty Deal Cafe' organizēti nesaskaitāmi daudz dažāda rakstura mūzikas pasākumi ar pašmāju un ārvalstu viesu piedalīšanos.

Papildus informācija:
Laine Zaviļeiska, projekta vadītāja,
mob. tel. 29510578
e-pasts: laine_zavileiska@inbox.lv

Justīne Diura, projekta koordinatore
mob. tel. 26535041
e-pasts: justine_diura@inbox.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV