Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Koncerts „Kad vēji dzied burās" LTV1 ēterā – jau šosestdien

Ieviņa Ancena, 20.07.2010. 17:42

Sestdien, 24. jūlijā, plkst. 21:15 LTV1 ēterā sāksies koncertuzvedums „Kad vēji dzied burās". Šo koncertu pagājušajā sestdienā Kuldīgas pilsētas svētku ietvaros baudīja pilsētas viesi un paši kuldīdznieki, bet nu ar LTV1 starpniecību Kuldīgas svētku noskaņās varēs iejusties ikviens skatītājs visā Latvijā.

Kā zināms, Kuldīgas pilsētas svētkiem „Dzīres Kuldīgā" šogad aprit jau 15. jubileja, bet slavenākajam kuldīdzniekam Hercogam Jēkabam - 400. dzimšanas diena. Šie notikumi kļuvuši par teicamu pamatu Kuldīgas kultūras centra veidotajam atraktīvajam koncertuzvedumam ar zīmīgo nosaukumu „Kad vēji dzied burās", jo Hercoga Jēkaba laikā te bija lielākā kuģu būvētava Kurzemē. Hercoga burinieki ceļojuši no Ventas lejteces līdz pat Dienvidāfrikai un Tobago. Tieši tāpēc koncertuzveduma darbība risinās improvizētā ostmalā uz kuģa un dažādu pasaules valstu krodziņos.

Raimonda Paula, Gunāra Freidenfelda, Jura Kulakova, Valda Zilvera, Marģera Zariņa, Arvīda Žilinska, Ģederta Ramana, Valtera Kaminska, Oskars Stroka, Paula Abrahama, Karla Meja un Urzulas Ržečkovska dziesmas izdziedās gan dziedātāji Ance Krauze, Ieva Kerēvica, Ilona Bagele, Normunds Rutulis, Niks Matvejevs, Zigfrīds Muktupāvels, Laimis Rācenājs un Andris Daņiļenko, gan aktieri Dita Lūriņa, Karīna Tatarinova, Mārtiņš Egliens un Mārcis Maņjakovs, gan arī psiholoģe Aina Poiša. Ar savdabīgiem priekšnesumiem uzvedumu kuplinās grupas „Labvēlīgais Tips" un pat pirātu koris "De Stormvogels" no Nīderlandes.

Sen nedzirdētās un arī pilnīgi jaunās dziesmas stāstīs par jūru, kuģošanu, aizraujošiem piedzīvojumiem un mīlestību. Laba atpūta šajā vakarā garantēta!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV