Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Apgādā "Tapals" izdots Aleksandras Mariņinas romāns "Elle"

Ilze Jākobsone, 21.07.2010. 15:03

A. Mariņinas trešais romāns "Elle" noslēdz pazīstamās autores grāmatu ciklu "Skats no mūžības", kuru 2010. gadā latviski (Brigitas Strazdas tulkojumā) izdevis apgāds „Tapals".
Apgādā "Tapals" izdots Aleksandras Mariņinas romāns "Elle"

Triloģijas nosaukums ir saturam atbilstošs – katrā no trim grāmatām mūžības vēstneši Krauklis, Zalktis, Akmens un Vējš komentē notikumus uz zemes, ielūkojoties Romanovu ģimenes likteņos, ikdienas gaitās un attiecībās, sākot no 20. gadsimta 60. gadiem līdz pat mūsdienām. Tie vēro, apspriež, kritizē un pārdzīvo tāpat kā cilvēki. Sižets kā seriālā: triju paaudžu ģimenes locekļu attiecības, tradīciju pārmantotība, ārēji uzpucēta ģimenes dzīve, sānsoļi, meli un nodevība, ārlaulības bērni, padomju laika "dzīves standarti", tiem atbilstošs domāšanas veids un "perestroika"'.

Galvenā varone Ļuba vairāku desmitu gadu garumā varonīgi cīnījās par savu ideālu piepildījumu un ģimeni, taču jaunībā izsapņotajam nav lemts piepildīties. Pusmūžā – skumjas, vilšanās un sāpes. Lai gan romāna "Elle" izskaņa ir visai pesimistiska, tomēr autore spējusi saskatīt cerīgu dzīves apliecinājumu tādos Romanovu dzimtas atzaros kā Deniss un Tamāra.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV