Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Atklāts projektu konkurss radošām idejām

Elīna Hermansone, 22.07.2010. 11:10

21.jūlijā Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) izsludina projektu konkursa programmu „Brigāde". Projektu konkursa programma "Brigāde" atbalsta radošas „brigādes", kas ar mākslu un kultūru spēj uzlabot pilsētvidi, attīstīt vietējās kopienas, atrisināt sociālas problēmas un radīt finansiāli patstāvīgus risinājumus, tādējādi veicinot ekonomisko izaugsmi.

Projektu pieteicējiem būs iespēja pretendēt uz finansējumu līdz pat 5000 latiem, tāpat tiks sniegtas konsultācijas finanšu jautājumos. Jāatzīmē, ka projekta mērķis ir atbalstīt publiski pieejamus un redzamus pasākumus, kā, piemēram, veikalus, darbnīcas vai kafejnīcas, tāpēc to darbību būtu jāparedz pamanāmu jebkuram garāmgājējam. Lai nepieciešamības gadījumā idejas autoriem palīdzētu atrast programmas kritērijiem atbilstošas telpas, talkā nāks Rīgas Domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centra paspārnē esošā DUKA (www.duka.riga.lv ).

LMC programma „Brigāde" paredz arī konsultācijas un pasākumus, lai palīdzētu atraisīties radošajai vīzijai, atbilstoši programmā izvirzītajiem kritērijiem. Pasākumos būs iespēja iepazīties ar praksi citās valstīs, apmeklēt starpnozaru darbnīcas, uzklausīt ekspertus risinājumu izstrādē, saņemt individuālas konsultācijas un apmeklēt starpnozaru sadarbības veicinošas tikšanās.

Lai pieteiktu savu ideju, līdz 2010. gada 30. septembrim jāaizpilda pieteikuma anketa (atrodama www.brigade.lv) un jānogādā LMC birojā, Rīgā, Alberta ielā 13. Pēc pieteikuma iesniegšanas tas tiks vērtēts divās kārtās. Pirmajā kārtā tiks skatīta projekta atbilstība izvirzītajiem konkursa kritērijiem, savukārt, otrajā – atbilstošāko un interesantāko projektu autori tiks aicināti ekspertu un vērtēšanas komisijas klātbūtnē prezentēt savu ideju. Rezultāti tiks paziņoti līdz 31. oktobrim.

„Brigādes" ietvaros visu augustu un septembri paredzētas konsultācijas un pasākumi, lai palīdzētu atraisīties radošajai vīzijai atbilstoši programmā izvirzītajiem kritērijiem. Pasākumos būs iespēja iepazīties ar praksi citās valstīs, apmeklēt starpnozaru darbnīcas, uzklausīt ekspertus risinājumu izstrādē, saņemt individuālas konsultācijas un apmeklēt starpnozaru sadarbības veicinošas tikšanās.

Jau 23. jūlijā plkst.10.00 Rīgas Ekonomikas augstskolā, Strēlnieku ielā , notiks pirmais pasākums radošā gara atraisīšanai – Maikla Painera (Michael Pyner) lekcija „Kopienu uzņēmumi un ilgtspējīga pilsētvides atjaunošana" („Community Enterprise and Sustainable Regeneration: an Economic Model of Community Investment for a New Era"). Maikls Painers dalīsies pieredzē ar veiksmīgiem piemēriem, kā attīstīt kopienu iniciatīvas, kas ar kultūras palīdzību atjauno pilsētvidi un atrisina vietējās sabiedrības jautājumus, izveidojot finansiāli patstāvīgus sociālos uzņēmumus.

Maikls Painers ir Londonas organizācijas Shoreditch Trust (www.shoreditchtrust.org.uk) izpilddirektors. Šī organizācija 10 gadu laikā palīdzējusi attīstīties vairāk kā 400 kopienu iniciētām idejām, sākot no pirmā eko restorāna izveides Londonā un beidzot ar Ziemassvētku pusdienu organizēšanu veciem cilvēkiem.

Lekcija notiks angļu valodā.

Pilnu informāciju par projekta nosacījumiem, pieteikšanās gaitu un pasākumiem programmas ietvaros, iespējams iegūt projekta interneta mājas lapā www.brigade.lv. Sekojiet mums: https://twitter.com/brigade_lv.

Projekta sadarbības partneri un atbalstītāji: Sorosa fonds – Latvija, SEB banka, DUKA, Rīgas Dome, Britu Padome, Rīgas Ekonomikas augstskola.

Programmu finansē Sorosa fonds – Latvija no Džordža Sorosa izveidotā Ārkārtas palīdzības fonda (Emergency Fund), kura mērķis ir mazināt krīzes sekas 20 Austrumeiropas un Vidusāzijas reģiona valstīs.

Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) ir nevalstiska organizācija, kas veidota kā platforma laikmetīgās mākslas procesu veicināšanai un popularizēšanai. LMC sekmē laikmetīgās mākslas procesu attīstību un to integrāciju starptautiskā apritē, apkopo un izplata informāciju par laikmetīgo mākslu, kā arī veido atvērtu un kritiski vērtējošu vidi, veicinot mākslas un sabiedrības mijiedarbību.

Papildus informācijai:
Elīna Hermansone
Projekta koordinatore
Laikmetīgās mākslas centrs
E-pasts: hermansone@lcca.lv
Tālr. 67039282
Mob. 29140968

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV