Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Niks Keivs raksta "The Crow" rimeika scenāriju

kinokino.lv, 27.07.2010. 16:34

Austrāliešu mūziķis Niks Keivs raksta 1994.gada kulta šausmu filmas "The Crow" rimeika scenāriju, ziņo The Guardian.
Niks Keivs raksta "The Crow" rimeika scenāriju

Filmas režisors ir Stīvens Noringtons, kurš vislabāk zināms pēc filmām "Asmens" un "Neparasto džentlmeņu līga". Viņš arī sākotnēji rakstījis scenāriju, taču tagad Niks Keivs esot pieaicināts to pārskatīt.

1994.gadā uzņemtās filmas režisors ir Alekss Proijas. Filmas darbība risinās pilsētā, kurā visu laiku līst un valda tumsa. Galvenais varonis mistiskā veidā atgriezies dzīvē no aizsaules, lai atriebtu savu ģimeni.

Galvenajā lomā šajā darbā filmējās Brendons Lī – leģendārā cīņu filmu meistara Brūsa Lī dēls. Viņam šī filma īsajā kinokarjerā kļuva par pēdējo, jo filmēšanas laukumā kāds bija samainījis filmēšanai paredzētās trokšņa patronas pret īstām.

Niks Keivs iepriekš ir pieteicis sevi kā scenāriju autors, lai gan tikai viena filma pēc viņa scenārija iznākusi uz ekrāniem – 2005.gada "The Proposition". Pēc Rasela Krova lūguma, viņš rakstījis scenāriju arī "Gladiatora" turpinājumam, taču studija to noraidījusi.

Tāpat Keivs uzrakstījis scenāriju filmai "The Death Of A Ladies Man". Filma, kuras nosaukums ņemts no Leonarda Koena dziesmas, ir stāsts par vīru, kurš pēc sievas pašnāvības dodas ceļojumā kopā ar dēlu. Keivs arī uzrakstījis kino scenāriju "The Promised Land", kura pamātā ir Meta Bondurenta romāns.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV