Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Šodien K Sunī skatāma Future Shorts vasaras programma

easyget.lv, 30.07.2010. 09:27

Piektdien, 30.jūlijā, kinoteātrī K Suns skatāma Future Shorts vasaras īsfilmu programma. Vasaras programma vedīs skatītājus aizraujošā ceļojumā visapkārt pasaulei, iepazīstinot ar Malaizijas tradicionālo virtuvi, filipīniešu ikdienu un izklaidēm, Madagaskaras tautas tradīcijām, zviedru dīvainībām un daudz ko citu.
Šodien K Sunī skatāma Future Shorts vasaras programma

Jaunākajā programmā uzzināsim interesantus faktus par dzīvi un tradīcijām tālās aizjūru valstīs. Īsfilmā Madagascar (2009) tās autors — režisors Bastjens Dibuā (Bastien Dubois) — atdzīvina savas atmiņas košās skicēs un ainavās, ļaujot skatītājiem iepazīt tradicionālo kaulu griešanas rituālu. Bastjena Dibuā animācijas filma ar panākumiem piedalījusies virknē vērienīgu festivālu, tostarp saņēmusi galveno balvu Otavas Starptautiskajā animācijas filmu festivālā. Savukārt īsfilmas Rojak (2009) autori iepazīstina skatītājus ar Malaizijai raksturīgā ēdiena — rojaka — pārdevēja dzīvi un skatījumu uz šīs Tālo Austrumu valsts daudzpusīgo sabiedrību.

Animācijas filmas Future Shorts vasaras programmā piesaista uzmanību ar neparastiem mākslinieciskiem paņēmieniem. Populārās amerikāņu folkroka grupas Grizzly Bear veidotajā mūzikas klipā dziesmai Ready, Able (2010) māksliniece Alisona Šulnika (Allison Schulnik) ar krāsainu plastilīnu atdzīvinājusi video varoņu gaitas. Animācijas filmā Heartstrings (2009) jaunais režisors Rianons Evanss (Rhiannon Evans) ķeras pie omulīgās vilnas, lai radītu siltu noskaņu savā darbā. Heartstrings īsais stāsts par mīlestību ieguvis 14 balvas dažādos festivālos visā pasaulē, kā arī godam nopelnījis nomināciju Lielbritānijas nozīmīgākajā animācijas filmu festivālā studentu darbu kategorijā.

Kā jau ierasts, skatītāju uzmanībai Future Shorts ikreiz piedavā arī vietējo režisoru jaunākos darbus. Šoreiz tā būs 2009. gadā uzņemtā Oskara Moroza īsfilma Daudz laimes, Sofka!. Filmas titulvaronei ir sapnis par savu friziersalonu, bet, kad drauga uzdavinātā lampa tiek nolaupīta, šķiet, ka tas nekad nepiepildīsies, un Sofka ir gatava uz visu, lai atgūtu savas laimīgās nākotnes simbolu.

Seansa sākums plkst.21. Biļešu cena – 2.60 Ls, ar OPEN karti – 1.50 Ls

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV