Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Ar īsfilmu konkursu aizsāksies „Arsenāla" ieskaņas pasākumi

Kristīne Circene, 30.07.2010. 13:58

Gatavojoties XX Rīgas Starptautiskajam kino forumam "Arsenāls", kas Rīgā norisināsies no šī gada 17. līdz 26. septembrim, jau 19. augustā plkst. 12:00 viesnīcā „Albert Hotel" notiks bārmeņu īsfilmu konkurss „Jameson. Nepiespiestā īru gaisotnē" („Jameson. Easygoing Irish"). Labākās īsfilmas autors dosies uz „Jameson akadēmiju" Īrijā.

Iecienītais īru viskijs „Jameson" arī šogad ir „Arsenāla" oficiālais dzēriens un kino foruma atklāšanas afterparty galvenais atbalstītājs. Īsfilmu konkurss tiek rīkots kā festivāla ieskaņas pasākums, kas gandrīz mēnesi pirms oficiālās atklāšanas Rīgā ienesīs festivāla noskaņas. Konkursa mērķis ir noteikt labāko bārmeņu veidoto īsfilmu, kas atspoguļo katra dalībnieka individuālo izpratni par to, kā izpaužas nepiespiestā īru gaisotne, ko sniedz „Jameson" viskija baudījums, un tajā var piedalīties ikviens Latvijā praktizējošs bārmenis.

Pasākuma laikā tiks izrādītas visas konkursam pieteiktās īsfilmas, un profesionāla žūrija, kuras sastāvā ir kino foruma „Arsenāls" pārstāve Liene Treimane, kino žurnāliste Sanita Grīna, laikraksta „Subbota" žurnāliste Jūlija Rumjanceva, Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms un „Jameson" reģionālās komunikācijas vadītājs Niall Gately, noteiks labākās īsfilmas autoru. Šis lēmums tiks pieņemts, balstoties uz tādiem kritērijiem kā atbilstība konkursa nosacījumiem un tematam, īsfilmas sižeta kvalitāte, kā arī tās novitāte. Uzvarētājs iegūs iespēju doties uz „Jameson akadēmiju" Īrijā.

Īru viskijs „Jameson" ir oficiālais dzēriens virknei starptautisku kino festivālu visā pasaulē, bet sadarbība ar „Arsenālu" tika aizsākta 2008. gadā. Starptautiskā kino centra direktore Sonora Broka norāda: „2008. gads aizsāka kino foruma „Arsenāls" un „Jameson" sadarbību īsteni arsenāliskā garā - ar Salomes un Jāņa Kristītāja nocirstajām galvām uz zelta paplātēm un kokteiļu konkursu leģendām apvītajā Benjamiņu namā. „Jameson" un kinofestivālu veiksmīgu sadarbības piemēru Eiropā ir daudz, un mēs esam lepni piepulcēties šai saimei, ko raksturo dzīves baudītāju gars."

„„Jameson" ir kino mākslas patrons daudzās pasaules valstīs, tādēļ esam gandarīti, ka jau otro reizi varam atbalstīt vērienīgo Latvijas kino festivālu – kino forumu „Arsenāls". Lai rīdziniekiem un mūsu pilsētas viesiem nodotu patīkamās festivāla gaidīšanas prieka emocijas, augusta vidū rīkosim bārmeņu īsfilmu konkursu, kas atgādinās par tuvojošos kino forumu un palīdzēs radīt sevī īsto noskaņu lieliska kino baudīšanai. Īsfilmu žanra popularitāte aizvien pieaug, tas ir īpašs režisora pašizpausmes veids, kas īsā laika posmā skatītājam liek izjust spēcīgas emocijas, pārsteidz un rosina pārdomas. Tādēļ esam izvēlējušies tieši šo kino žanru, lai iepazīstinātu ar tām neparastajām sajūtām, kas rodas baudot „Arsenāla" oficiālo dzērienu – tradicionālo īru viskiju „Jameson". Un kurš gan labāk spēj izstāstīt šo emocionālo stāstu, ja ne bārmenis, kura rokās ik dienu nonāk šis garšas ziņā bagātīgais viskijs," papildina „Pernod Ricard Latvia" mārketinga vadītāja Helēna Zakmane.

Lai startētu konkursā, pieteiktajam darbam ir jāatbilst šādiem nosacījumiem – līdz 3 minūtēm garajā īsfilmā jāparādās „Jameson" viskija pudelei, tajā nedrīkst parādīties personas, kas jaunākas par 18 gadiem, kā arī tajā nedrīkst būt pornogrāfijas, erotikas vai vardarbības elementi. Pieteikties īsfilmu konkursam un noskaidrot papildu informāciju iespējams līdz šā gada 12. augustam pa e-pastu santa.lismane@pernod-ricard-latvia.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV