Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

LTV1 plaši atspoguļos Ventspils jubilejas pasākumus

Ieviņa Ancena, 30.07.2010. 14:19

Lai gan 720. jubilejas noskaņas Ventspils ikdienu caurvij jau no gada sākuma, svētku kulminācija pienāks 6. un 7. augustā. Ar LTV1 ekskluzīvo tiešraižu starpniecību tai varēs sekot visa Latvija.
LTV1 plaši atspoguļos Ventspils jubilejas pasākumus

Ņemot vērā pilsētas svētku moto „Ventspils 700 + 20" iekļauto senās un jaunās vēstures simbolisko sastapšanos, LTV1 svētku atspoguļojumā akcentēs Ventspils jauneklīgumu: tieši tāpēc par svētku tiešraižu vadītājiem izvēlēti Valters Frīdenbergs (Valters), Kārlis Būmeisters (Kaža) un Ketija Dombrovska.

Piektdien, 6. augustā plkst. 22:10 LTV1 ēterā būs Pilsētas domes Lielās balvas pasniegšanas ceremonija un Ventspils Mūzikas vidusskolas koncerts. Tajā piedalīsies Ventspils Mūzikas vidusskolas simfoniskais orķestris Mārtiņa Berga vadībā, Ventspils bigbends, solisti – Ivars Cinkuss, Intars Busulis, Vanilla, Roberts Pētersons, Guntars Freibergs no Strasbūras.

Sestdien, 7. augustā, no plkst. 11:55 līdz plkst. 17:45 tiksimies ar pilsētas svētku dalībniekiem un viesiem, ieskatīsimies Baltijas Ziedu paklāja festivālā un ziedu paklāja izveidē, sekosim Spēka vīru čempionātam, frizieru mākslas un vizāžistu konkursam, Latvijas ātradīšanas čempionātam, populāru mūzikas grupu koncertiem un citām aktivitātēm Ostas promenādē. Ekstrēmāko izjūtu cienītāji ar LTV1 palīdzību nonāks jaunatklātajā Piedzīvojumu parkā, kur risināsies vēl nebijušas atrakcijas: sniegs vasarā un ekstrēmi nobraucieni. Tiek gaidīti arī labākie Latvijas un ārzemju sportisti.

Plkst. 21:15 - Vakara programma Ostas ielas promenādē. Pilsētas viesus un LTV1 skatītājus priecēs zviedru pianista un komponista Roberta Velsa koncerts. Pēc tā sekos īpašā Ventspils laika atskaite, multimediāls šovs un uguņošana.

Ventspils svētku dienās divus īpašus raidījumus cikla „Ielas garumā" ietvaros veidos LTV žurnāliste Lilita Eglīte.

Pirmais no tiem būs skatāms sestdien, 14. augustā, plkst. 18:30. Tas būs veltīts Ostas ielai Ventspilī. Šī iela jeb promenāde "Spīķeru piekraste" Ventmalā saista uzmanību gan ar figurālajām puķu dobēm, govju parādi, arhitektu paveikto seno ēku atjaunošanā un jauniem projektiem, gan vēsturiskiem stāstiem un interesantiem arheoloģiskiem atradumiem. Ostas ielai piekļaujas arī virkne mazu ieliņu, par kuru vēsturi stāstīs vēsturniece Ingrīda Štrumfa.

Otrs raidījums LTV1 ēterā būs pēc nedēļas - sestdien, 21. augustā, plkst. 18:30. Tajā mūs gaida ekskursija no Saules ielas līdz Kāpu promenādei un Medņu ielai Ventspilī. Vispirms - brauciens mazbānīša trases garumā no Piedzīvojumu parka līdz Jūrmalas parkam, tad krietns gājiens pa Dienvidu molu līdz Jūras vārtiem. Tas būs ceļš, kurā sastapsim gan piedzīvojumu meklētājus, gan aizrautīgus vēstures pētniekus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV