Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

LTV1 ēterā būs Unas Celmas dokumentālās filmas „Sievietes un sargi" TV pirmizrāde

Ieviņa Ancena, 02.08.2010. 15:57 | komentāri (1)

Otrdien, 3. augustā, plkst. 21:55 LTV1 ēterā būs režisores Unas Celmas dokumentālās filmas "Sievietes un sargi" TV pirmizrāde.
LTV1 ēterā būs Unas Celmas dokumentālās filmas „Sievietes un sargi" TV pirmizrāde

Filma stāsta par dzīvi sieviešu cietumā vienā no mūsdienu nedrošākajām valstīm pasaulē – Afganistānā, un tās mērķis - sniegt informāciju ne vien par reālu cietumu, bet arī „cietumu", kurā dzīvo sieviešu apsargāšanā un apgādāšanā iesaistītās personas. Te sastopas divas realitātes: slēgta dzīve cietumā un ierobežota – ārpus tā.

Pirmkārt, te ir sievietes, kuras atrodas apcietinājumā. Filma atspoguļo viņu dzīvi nebrīvē, apelē pie viņu noziegumiem, to relativitātes. Otru pasauli veido cilvēki, kas saistīti ar šo sieviešu ikdienu – apsargāšanu un apgādāšanu. Tā ir cietuma priekšniece un Rietumu cietuma padomnieki. Arī viņu ikdienas dzīve zināmā mērā paiet cietumā - bruņotā nometnē. Ārpus tās viņi dodas tikai bruņu vestēs...

Paralēli aiz cietuma mūriem rit dzīve. Sievietes to neredz pat pa logu, savukārt sargi to redz cauri logiem, dodoties uz objektu.

Filma ir kā novērojums – bez plašām runām vai intervijām. Starp citu, šo sieviešu cietumu cēluši somi... Kāda ir sargu, un kāda – ieslodzīto sieviešu ikdiena, kādas ir Austrumu un Rietumu pasaules galvenās atšķirības un šo dažādo pasauļu cilvēkiem paredzētās funkcijas?

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV