Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas Televīzija turpina akciju „Top Latvijas Likteņdārzs!"

Ieviņa Ancena, 06.08.2010. 11:52

Latvijas Televīzija turpina pērn aizsākto tradīciju un sestdien, 28. augustā, visas dienas garumā sadarbībā ar Kokneses Fondu rīkos atbalsta akciju Latvijas Likteņdārza izveidei „Top Latvijas Likteņdārzs!"
Latvijas Televīzija turpina akciju „Top Latvijas Likteņdārzs!"

Septiņās reportāžās (plkst. 11:00, 12:50, 15:30, 16:35, 17:45, 18:30 un 20:15) skatītāji varēs iepazīties ne tikai ar Likteņdārza ideju un līdzdalības iespējām šī projekta veidošanā, bet uzzināt, kur ieguldīti pērn akcijā saziedotie līdzekļi (Ls 52 000) un iepazīties ar Likteņdārza atbalstītājiem, nesavtīgajiem palīgiem, padomdevējiem un talciniekiem.

Plkst. 21.00 sāksies akcijas noslēgums - tiešraide no koncerta "Mīlestības dziesmas Latvijai" Kokneses pilsdrupās. Šis koncerts būs kora "Balsis" un diriģentu Inta Teterovska un Ginta Ceplenieka realizētās dziesmu aptaujas "Mīlestības dziesmas Latvijai" rezultāts. Te skanēs dziesmas, kuras atzītas par tādām, kas Latvijas iedzīvotājiem visvairāk saistās ar piederību Latvijai un mīlestību pret to. Koncertā uzstāsies jauktais koris „Balsis" un diriģents Ints Teterovskis, RBS jauktais koris un diriģents Gints Ceplenieks, Latvijas Meža darbinieku vīru koris „Silvicola" un mākslinieciskais vadītājs Aivars Opincāns, kā arī citi kori, Latvijā iemīļoti solisti un aktieri. Tiešraidi vadīs LTV žurnālisti Aija Kinca un Jānis Geste.

„Būdama sabiedriska televīzija, Latvijas Televīzija apzinās, cik nepieciešams šī unikālā projekta tapšanā ir visas Latvijas iedzīvotāju atbalsts. Mūsu mērķis ir parādīt, ka Likteņdārzs nebūs tikai sastindzis monuments, bet vieta, kur pagātne stiprinās mūs nākotnei. Likteņdārza veidošana ir tikai mūsu rokās, neviens cits to neuzcels," uzsver LTV1 direktore Baiba Šmite.

Likteņdārzs top uz salas Koknesē, Daugavas vidū. Tā pabeigšana tiek plānota 2018. gadā, kad mūsu valsts svinēs 100. jubileju. Likteņdārzs būs kultūrvēsturiska piemiņas vieta tiem tūkstošiem cilvēku, kas kļuvuši par 20. gadsimta totalitārā režīma upuriem.

28. augustā visas dienas garumā ikviens varēs piedalīties Likteņdārza tapšanā, zvanot pa ziedojumu tālruni 90006483, ar vienu zvanu ziedojot 1 latu. Visi līdzekļi, kas šajā dienā tiks saņemti ziedojumos, tiks ieguldīti „Likteņdārza" amfiteātra būvniecībā.

Akciju „Top Latvijas Likteņdārzs!" atbalsta VAS „Latvijas Valsts meži", Latvijas Radio, Dienas Mediji un portāls www.draugiem.lv.

Plašāka informācija par 28. augusta akciju – LTV mājas lapās: www.ltv.lv un www.ltv1.lv

Plašāka informācija par Likteņdārzu – www.liktendarzs.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV