Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Tuvojas festivāls „Dzejas dienas 2010"

Inga Bodnarjuka, 09.08.2010. 12:21

Jau pēc nepilna mēneša Rīgu un pārējos Latvijas reģionus pārņems dzejas kaislības, startu dodot Dzejas dienām 2010. Šogad festivāls notiks laikā no 5. līdz 18. septembrim, piedāvājot plašu programmu gan klasisku dzejas pasākumu cienītājiem, gan eksperimentētājiem.
Tuvojas festivāls „Dzejas dienas 2010"

Dzejas dienām 2010 starts šoreiz tiks dots burtiskā nozīmē. Pirmais pasākums programmā būs piedzīvojumu pastaiga Poēma par medusmaizi. Tā ieplānota kā izzinošas orientēšanās sacensības, Āgenskalna un Torņakalna apkaimē meklējot atbildes uz dažādiem ar literatūru saistītiem jautājumiem. Iespēja meklēt un uzzināt tiks dota 5. septembrī plkst. 14:00 pie O.Vācieša memoriālā muzeja. Piedalīties aicināts ikviens. Bet Dzejas dienu 2010 atklāšanu svinēsim no plkst. 20:00 klubā Nabaklab, kur uzstāsies medijroka grupa Suņa stunda.

Dzejas dienu 2010 programmā ir iekļauti jau tradicionālie pasākumi. Kā katru gadu savu veikumu demonstrēs dzejas meistardarbnīcu dalībnieki, kuru lasījumi notiks 6. septembrī plkst. 18:00 J.Akuratera muzejā. Saietu namā Vijoļšķūnis 9. septembrī plkst. 19:00 notiks garīgās dzejas lasījumi Dievs, kaimiņ mans.... 12. septembrī plkst. 12:00 dosimies Ceļojumā ar dzejniekiem. Kopā ar interesentiem ceļojumā pa Kundziņsalu dosies A. Auziņa, A. Ostups, R. Bargais, I. Balode, I. Gaile, M. Pujāts, J. Rokpelnis, A. Viguls, A. Zeibots, K. Zeļģis. Dalībnieku tikšanās 33. autobusa maršruta pieturā Skola. Savukārt 13. septembrī plkst. 18:00 jau otro reizi noritēs pasākums Atvērt nevar aizvērt. Tajā ar lasījumiem piedalīsies autori, kuriem laikā no pagājušā gada Dzejas dienām ir izdota grāmata. Latviešu dzejnieku sniegumu būs iespējams baudīt arī kafejnīcā TAKA, kur divus vakarus notiks dzejas lasījumi Dzejas Taka.

Kā ierasts Esplanādē 11. un 12. septembrī darbosies grāmatu maiņas punkts, kurā būs iespējams iemainīt līdzpaņemtās grāmatas pret citām.

Šogad Dzejas dienās piedalīsies īpaši daudz ārvalstu dzejnieku. Kā pirmos varēsim novērtēt japāņu dzejnieču Mari Konno (Mari Konno), Joko Danno (Yoko Danno), Kjong Mi Parkas (Kyong Mi Park) un amerikāņu autora Džeimsa Hopkinsa (James Hopkins) lasījumus LU Humanitāro zinātņu fakultātē 9. septembrī plkst. 14:30. Šiem autoriem ieplānoti lasījumi arī nākamajās festivāla dienās, bet 11. septembrī Spīķeros, kim? telpās ikvienam būs iespēja piedalīties šo dzejnieku vadītā Tankas un sadarbības (collaborative poetry) dzejas darbnīcā. Interesentiem ir iespēja noklausīties arī Dž.Hopkinsa sagatavoto lekciju par tēmu Budisma ekonomika 10. septembrī.

16. septembrī plkst. 18:00 Spīķeros, META-KAFE telpās Starptautiskā ceļojošā festivāla Poetry Unlimited ietvaros notiks Metropoetica atdzejas darbnīca, kurā piedalīsies dzejnieki no Polijas, Slovēnijas, Somijas, Velsas, Islandes un Latvijas, bet 17. septembrī plkst. 21:00 META-KAFE uzstāsies dzejas un mūzikas grupa The Berserkers (Skotija, Īslande, Lietuva). 17. septembrī Rīgā, Satori grāmatnīcā piestās ikgadējais Dzejas brauciens. Šogad braucienā piedalās somu dzejnieki Rīna Katajavuori (Riina Katajavuori) un Jirki Kīskinens (Jyrki Kiiskinen), igauņu dzejnieki fs un Trīna Sometsa (Triin Soomets), bet Latviju pārstāvēs Ingmāra Balode un Arvis Viguls. Sadarbībā ar tekstgrupu Orbīta Jaunā Rīgas teātra Mazajā zālē 10. septembrī plkst. 19:00 uzstāsies ukraiņu un krievu dzejnieki Sergejs Žadans (Serhiy Zhadan) un Fjodors Svarovskis (Fedor Svarovskiy).
Dzejas dienas 2010 finišu sasniegs 18. septembrī plkst. 19:00 klubā Hamlets, kur jau tradicionāli noritēs Klasisks dzejas vakars. Pasākumā piedalīsies Z. Šmite, I.Grunte, A. Grunte, G. Pabērzs, S. Amerika, L. Langa un draugi.

Ar pilnu pasākumu programmu Rīgā un citur Latvijā, kā arī ar iespējamajiem papildinājumiem un izmaiņām tajā iespējams iepazīties Dzejas dienu mājaslapā www.dzejasdienas.lv.
Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV