Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā aicina uz Ziemeļu Stāstu ikmēneša tematisko vakaru: Afišu stabs pasakai

Ginta Tropa, 19.08.2010. 13:43

Lielā dāņu pasaku meistara Hansa Kristiana Andersena pasaku „Ķēniņa jaunās drēbes\" neikdienišķā projektā pārvērtis tēlnieks Egons Peršēvics.

Ziemeļu Stāstu ceturtdienā, 26. augustā, plkst. 19:00 izsekosim līdzi projekta „Viņš izslējās vēl lepnāk, un kambarkungi gāja tālāk, nesdami šlepi, kuras nemaz nebija\" tapšanas gaitai. Norises vieta: Ziemeļu Ministru padomes birojs, Marijas 13/3, Berga bazārā.

Pasaulē pastāv daudz absurdu lietu, kurām mēs piekrītam, jo baidāmies atzīt, ka kaut ko nesaprotam. Līdzīgi karaļa gudrajiem ministriem mēs esam gatavi ieraudzīt neredzēti skaisto tērpu, kura nemaz nav, lai nevajadzētu atzīt, ka esam muļķi un nederam savam amatam.

Projekta autors Egons Peršēvics šo darbu ir radījis, lai atgādinātu mums par pasaku, kurā tik asprātīgi parādītas šīs bailes un to izraisītās sekas.

Neskatoties uz to, ka H.K.Andersens šo pasaku sarakstīja pusotru gadsimtu atpakaļ, tā ir aktuāla arī tieši šobrīd – laikā, kad mēs varam apšaubīt jebko, bet piekrītam gandrīz visam.

Sarunā aicināti iesaistīties arī klausītāji: gan iztaujājot, gan oponējot lektora teiktajam.

Ziemeļu Stāstu 4diena - tie ir Ziemeļu Ministru padomes birojā rīkotie pasākumi katra mēneša pēdējā ceturtdienā, kur tiekamies ar interesantiem cilvēkiem un risinām saistošas sarunas par ziemeļnieciskām tēmām.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV