Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LTV1 ēterā būs skatāma filma „Ešafots. Soda izrāde"

Agnese Ēķe, 25.08.2010. 10:22

Otrdien, 31. augustā, plkst. 21:55 LTV1 ēterā būs skatāma producentu apvienības „Hansa Media" pērn uzņemtā dokumentālā filma „Ešafots. Soda izrāde". Tās pamatā - Andra Grūtupa grāmata „Ešafots".
LTV1 ēterā būs skatāma filma „Ešafots. Soda izrāde"

Režisora Jurģa Tūbeļa un scenārija autora Ilmāra Latkovska veidotās filmas centrā - stāsts par vācu ģenerāļu publisko sodīšanu 1946. gadā Rīgā. Kinolentē veidots secīgs notikumu attīstības izklāsts, kas ataino norises Otrā pasaules kara laikā un pirmajos pēckara gados. Tajā izmantoti dokumentālie materiāli, rādīti padomju varas dokumenti, to satura nepilnības, par kurām stāsta publiskā nāves soda aculiecinieki.

„Tika notiesāti visi ģenerāļi, ja vien par tiesu var saukt procesu, kad liecinieki pēc liecību sniegšanas tiek represēti. Bet pulkvedis Bekings, kuru publiski it kā pakāra Rīgā, bija miris cietumā, un nav zināms, ko pakāra viņa vietā - lai skaits būtu pilns. Šī eksekūcija bija spilgts atmaksas šausmu teātris - vieniem par gandarījumu, citiem par biedu," uzsver filmas scenārija autors Ilmārs Latkovskis.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV