Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Sandras Kalnietes romāns izdots Maķedonijā

Arita Gutāne, 26.08.2010. 13:39

Maķedonijas izdevniecībā „Shkupi" klajā laists Sandras Kalnietes romāns „Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos" (Këpucë balerine mbi dëborën siberiane). Albāņu valodā ar angļu valodas starpniecību to tulkojis Durims Tace (Durim Taçe).
Sandras Kalnietes romāns izdots Maķedonijā

Sandras Kalnietes romāns „Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos" ir visvairāk tulkotais latviešu mūsdienu literatūras darbs, tas jau iznācis Francijā, Zviedrijā, Vācijā, Nīderlandē, Itālijā, Somijā, Čehijā, ASV un Ēģiptē, romāns tulkots arī krievu valodā. Romānā „Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos" sižetiski un kompozicionāli pārdomātā izklāstā autore ietvērusi savas ģimenes vēstures traģiskāko stāstu, mātes un tēva, viņu senču izsūtījumu uz Sibīriju. Dreifeldu un Kalniešu dzimtas individuālās drāmas metos ir tipisks latviešu tautas likteņscenārijs, tāpēc grāmatas kopuztverē zūd robeža starp savu un svešu sāpi, jo sasniegts augsts mākslinieciska vispārinājuma spēks.

Sandras Kalnietes romāna izdošanu atbalstījis Latvijas Literatūras centrs sadarbībā ar Valsts kultūrkapitāla fondu kultūras programmas „Latvijas literatūra pasaulē" ietvaros organizētajā konkursā „Atbalsts ārvalstu izdevējiem Latvijas literatūras tulkojumu izdošanai".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV