Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Norises Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā 2010. gada septembrī

Ilze Jākobsone, 26.08.2010. 17:20

Jauno rudens sezonu Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) uzsāk ar sabiedrībai nozīmīgām aktivitātēm.
Norises Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā 2010. gada septembrī

IZSTĀDE „LIDO, PASTA BALODĪT!"

8. septembrī plkst. 15.00 LNVM izstāžu telpās Rīgas pils 3. stāvā tiks atklāta sadarbībā ar VAS „Latvijas pasts" veidotā izstāde „Lido, pasta balodīt!".

SKOLOTĀJU DIENA

9. septembrī plkst. 13.00 LNVM nodaļā „Dauderi" (agrākajā Kultūras muzejā) notiks tradicionālā Skolotāju diena, kurā piedalīties aicināti ap 100 vēstures skolotāju no Latvijas skolām.

IZSTĀDE „DIVAS DIENAS KĀRĻA ULMAŅA DZĪVĒ"

9. septembrī plkst. 14.00 LNVM nodaļā „Dauderi" tiks atklāta izstāde „Divas dienas Kārļa Ulmaņa dzīvē", kas kļūs par muzejā aplūkojamās pamatekspozīcijas sastāvdaļu.

IZSTĀDE „PATIESĪBA PAR LIELVĀRDES JOSTU"?"

9. septembrī plkst. 15.00 LNVM nodaļā „Dauderi" tiks atklāta mobilā izstāde „Patiesība par Lielvārdes jostu?". Tiks prezentēti arī Latvijas Nacionālā vēstures muzeja jaunie suvenīri ar Lielvārdes jostu rakstu motīviem.

KALENDĀRS 2011. GADAM „MĀKSLINIEKA J.KRĒSLIŅA MANTOJUMS"

9. septembrī LNVM arī laidīs klajā kalendāru 2011. gadam latviešu un angļu valodā ar daiļkrāsotāja, folkloras vācēja un sabiedriskā darbinieka Jāņa Krēsliņa (1865-?) zīmējumiem un akvareļiem, kas tapuši Latviešu etnogrāfiskajai izstādei 1896. gadā un kuros redzami dažādu Latvijas novadu iedzīvotāji tradicionālajos apģērbos, dzīvojamās ēkas, to plāni un interesantākās sīkdaļas, interjera priekšmeti un darbarīki.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV