Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LTV1 septembrī piedāvās īpašu programmu bērniem

Daina Markova, 27.08.2010. 13:29

Uzsākot jauno mācību gadu, LTV1 ar īpaši krāsainu programmu iepriecinās mazos skatītājus.

Jau no 4. septembra brīvdienu rītos plkst. 9.00 ar jaunākajiem notikumiem ēterā atgriezīsies raidījums „Kas Te? Es Te!". Sestdienu rītos raidījums piedāvās brīnišķīgus un neticamus piedzīvojumus, no kuriem ikviens mazais varēs mācīties un gūt prieku!

Bet svētdienu rītos kopā ar Lupi un Konstantīnu varēsim satikties ar leļļu teātra varoņiem, lasīt grāmatas, zīmēt, sūtīt vēstules un pievienoties "Kas Te? Es Te!" draugu pulkam, kopā ar Vari - piedalīties pašu izdomātos eksperimentos, bet ar Pukšu - izdziedāt skaistākās dziesmas.

Ja mazajiem skatītājiem jau šobrīd ir padomā kāds eksperiments, ko labprāt kopā ar Vari parādītu arī citiem, vai arī krājumā ir kāda dziesma, ko nodziedāt visiem kopā, raidījuma veidotāji aicina sūtīt vēstules raidījumam „Kas Te? Es Te!" jau tagad! Adrese: Zaķusalas krastmala 3, Rīga, LV – 1509.

Trešdien, 29. septembrī, plkst. 9:55 LTV1 pārraidīs jaunāko filmu ciklā par bērnu drošību „Lai dzīvo bērni 6". Filma ēterā būs mācību stundu laikā, Izglītības un Zinātnes ministrijas organizētās drošības nedēļas ietvaros.

Filma turpina SIA „AGD" 2004. gadā aizsākto ciklu „Lai dzīvo bērni!", kas veltīts bērnu drošībai. Arī šīs filmas režisore ir Daina Rašenbauma, bet redaktore – Krista Vāvere.

Filmas adresāts šoreiz ir 12 – 17 gadus veci jaunieši, tāpēc filmas centrā ir jaunietis, kas pārstāv šo vecuma grupu: atraktīvs, komunikabls, simpātisks un drošs. Viņš runājas ar saviem vienaudžiem par viņu pieredzi dažādās bīstamās situācijās uz ceļa, ūdenī, ar elektrību, internetā... Viņš uzdod vienkāršus jautājumus, kas interesē šī vecuma cilvēkus, un saņem tikpat vienkāršas, nesamākslotas atbildes, izvairoties no pieaugušo „ekspertu" sarežģītās terminoloģijas. Filmas veidotāji uzsver – tā nemoralizē, bet ļauj jauniešiem izdarīt pašiem savus secinājumus.

Drošības jautājumus filmā ilustrē dzīvē notikuši reāli stāsti: kāds puisis dalās savās atmiņās par dienu, kad ceļamkrāna vadītājs pārrāva elektrības vadus un tie uzkrita viņam virsū, radot neatgriezeniskas traumas.

Savu pieredzi atklāj meitenes, kuras bijušas aculiecinieces dzelzceļa avārijai: tajā dramatiski cietis jaunietis. Bet kāds puisis, lecot uz galvas ūdenī, parakstījis spriedumu savai nākotnei. Šos stāstus papildina arī speciālistu viedokļi par to, ko darīt ekstrēmā situācijā, kā sevi pasargāt un kā līdz tādai nenokļūt.

Bet septembra svētdienu pēcpusdienās bērnus gaida aizraujošas filmas.

12. septembrī plkst. 15.30 – mākslas filma „Kur pazudis Elvis?"

Režisore: Una Celma.

Lomās: Harijs Spanovskis, Ieva Pļavniece, Zane Daudziņa, Andris Bērziņš, Emīls Desainis, Matīss Kaža, Mārtiņš Ivanovs, Gerda Grobiņa, Margareta Cilinska.

Filmas galvenie varoņi ir kādas Rīgas skolas 5. b klases audzēkņi. Uzzinājuši, ka viņu klases biedrs Elvis jau ilgāku laiku nav skolā, viņi sāk izmeklēšanu uz savu roku, jo tā vien šķiet, ka pieaugušajiem par zēna likteni intereses nav. Draugi aizrautīgi tēlo detektīvus, jo ir gatavi riskēt: drosme ir viņu sabiedrotā.

Kaut arī filmā netrūkst asprātīgu un arī „kriminālu" situāciju, stāsts liek dziļāk aizdomāties par vecāku un bērnu attiecībām, kurās ne vienmēr mīlestība un rūpes tiek uzskatītas par galveno.

19. septembrī plkst. 15.30 – „Kirikū un zvēri"

Režisors: Mišels Oslo (Francija)

Filmas mazo varoni zīmējuši Latvijas animatori no studijas „JetMedia".

Šī ir otrā filma par mazo afrikāņu zēnu Kirikū, kuru Latvijas skatītāji jau iepazina pirms vairākiem gadiem, kad uz ekrāniem iznāca franču režisora un mākslinieka Mišela Oslo animācijas filma „Kirikū un burve".

„Kirikū un zvēri" ir četri jauni stāsti par Kirikū piedzīvojumiem, kas norisinās paralēli pirmās filmas notikumiem. Vissīkākais un brašākais no visiem varoņiem atkal palīdz sava ciemata iedzīvotājiem. Lai gan ciematā neviens joprojām īsti netic Kirikū spējām, viņš uzveic gan ļauno hiēnu, apburto bifeli, gan burves Karabas koka armiju. Vienīgie viņa palīgi ir paša asprātība, drosme, draudzība un mātes mīlestība.

26. septembrī plkst. 15:30 – ASV un Dienvidkorejas animācijas filma „Haizivs ēsma"

Režisori: Hovards E. Beikers, Džons Fokss.

Lielajā rifā rit krāsaina un aizraujoša dzīve. Te ir gan dažādu krāsu zivis, gan jaukais bruņurupucis un mīlīgais ronis. Uz īsu brīdi parādās arī cilvēki, tērpti skafandros un aprīkoti savādiem aparātiem.

Šajā pasaulē dzīvo glītais un drosmīgais zivju puika Pajs. Te viņš satiek savu Kordēliju – apburošu, maigu zivju jaunkundzi. Varētu sākties aizkustinošs mīlas stāsts, bet iejaucas haizivs Trojs, no kura baidās visi rifa iemītnieki. Trojs nolēmis izpostīt Paja un Kordēlijas attiecības, jo viņam nepatīk laimīgas zivis... Tomēr Pajs drosmīgi uzveic visgrūtākos šķēršļus, pierādot, ka prot cīnīties par savu laimi: nekas nav neiespējams, pat ja esi sīka zivtiņa, ko haizivs var apēst vienā kampienā!

Savukārt brīvdienu rītos plkst. 8.35 vēl aizvien turpināsim sekot animācijas seriāla „Nūnborijs un varenais septītnieks" notikumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV