Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rakstniecības un mūzikas muzejā sākas "Nostalģijas maratons"

Maija Treile, 06.09.2010. 10:57

6.septembrī Rakstniecības un mūzikas muzejā (Pils laukumā 2) ar dzejnieku Ludmilas Azarovas un Jāņa Petera viesošanos sākas pasākumu cikls Nostalģijas maratons, kas līdz 11.septembrim norisināsies katru vakaru plkst. 17:30. Nostalģijas maratons notiek par godu ikgadējām Dzejas dienām, tā laikā būs iespēja satikties ar vidējās un vecākās paaudzes dzejniekiem, klausīties dzejas autorlasījumus, iepazīties ar Rakstniecības, teātra un mūzikas kolekciju krātuvē glabātām fotogrāfijām un to varoņu komentāriem. Dzejnieki pasākuma laikā arī aicināti dāvināt muzejam priekšmetus no sava personīgā arhīva.

Turpmākajos pasākumos piedalās:

• 7.septembrī - Māra Zālīte un Leons Briedis;

• 8.septembrī - Dagnija Dreika un Nora Kalna;

• 9.septembrī - Anda Līce un Imants Auziņš;

• 10.septembrī - Lija Brīdaka un Olga Lisovska;

• 11.septembrī - Anna Rancāne un Amanda Aizpuriete.

Šo dzejnieku debijas vai profesionālā brieduma laiks bija 20. gadsimta 60. - 80. gadi, kad dzejā ar zemtekstiem runāja par to, par ko tiešā veidā runāt politisko apstākļu dēļ bija liegts. Līdz ar to dzeja kļuva par sabiedrībā nozīmīgu garīgo telpu, kas lielu daļu funkciju zaudēja līdz ar neatkarības atjaunošanu un vārda brīvības atgūšanu. Pasākumu cikls Nostalģijas maratons noritēs klasiskā formā, koncentrējoties uz dzeju un tās autoru personībām, pasākumos apmeklētājiem būs iespēja zīmīšu formā iesniegt jautājumus dzejniekiem. Katra vakara sarīkojumā aicināti piedalīties dažādu paaudžu dzejas teorētiķi vai interesenti, kuru atsauksmes par pasākumu jau nākamajā rītā tiks publicētas muzeja mājas lapā www.rmm.lv.

Ieejas maksa uz vienu Nostalģijas maratona pasākumu - Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem - Ls 1. Iespējams iegādāties abonementu uz visu pasākumu ciklu - Ls 6; pensionāriem, studentiem un skolēniem - Ls 4. Pasākumu apmeklējot grupā (vismaz 10 cilvēku), vienas biļetes cena Ls 1, pensionāriem, studentiem, skolēniem - Ls 0,70. Cenā iekļauts izstāžu Lielie mazie dziesmu svētki un Mūzikas instrumenti Latvijā apmeklējums.

Papildu informācija:
Maija Treile
Rakstniecības un mūzikas muzeja
mājas lapas redaktore
67227782, 29631741
maija.treile@rmm.lv
www.rmm.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV