Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pirmizrādi piedzīvos filma par Lidiju Lasmani-Doroņinu

Kristīne Matīsa, 07.09.2010. 15:47

14. septembrī pulksten 18:00 kinoteātrī „K.Suns", Elizabetes ielā 83/85, notiks Zigurda Vidiņa dokumentālās filmas „Gaismas ceļā" pirmizrāde, tas arī pārskatāmā nākotnē būs vienīgais filmas seanss kinoteātrī.
Pirmizrādi piedzīvos filma par Lidiju Lasmani-Doroņinu

Kinodokumentālists Zigurds Vidiņš jau vairāk nekā divdesmit gadus seko Lidijas Lasmanes-Doroņinas liktenim – viņa, ko filmas autori sauc par „sirdsapziņas cietumnieci", padomju laikos tika arestēta 1946., 1970. un 1983. gadā, kopumā ieslodzījumā pavadot 14 gadus, lai gan viņas vienīgais noziegums bija sapnis par brīvu Latviju.

1988. gada maijā Lidija Lasmane-Doroņina tika izlaista no cietuma, drīz vien Zigurds Vidiņš uzņēma dokumentālo filmu „Daži stāsti bez epiloga", no filmas četriem varoņiem viena bija arī Lidija. Filma tolaik izraisīja aktīvu pretdarbību no VDK un kompartijas darboņiem, bet Zigurds Vidiņš kopš tā laika turpināja vākt kinomateriālus par Lidiju.

Šogad, kad Lidijai Lasmanei-Doroņinai aprit 85 gadi, Zigurds Vidiņš pabeidzis filmu „Gaismas ceļā", pie kuras intensīvi strādājis pēdējos divus gadus. Filmas radošā grupa – komponists Mārtiņš Brauns, skaņu režisors Normunds Deinats, videomontāža – Mati Kustavus, operatora asistente – Anna Vidiņa. Filma tapusi Studijā 2, pabeigta ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

„Latvija ir mūsos pašos. Cik lepni un cēli mēs būsim, tik skaista un stipra būs Latvija," saka filmas varone – Lidija Lasmane-Doroņina.

Ieeja uz pirmizrādi – bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV