Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Mākslas darbinieku nams aicina uz sarunu ar dzejnieci Andru Manfeldi

Ilona Brūvere, 09.09.2010. 10:31

15. septembrī plkst. 19.30 Mākslas darbinieku namā Vaļņu ielā 9 ( ieeja no Zirgu ielas) norisināsies saruna ar dzejnieci Andru Manfeldi par to, kā rodas dzejoļi.

Dzeja ir kā strāva, saka Andra Manfelde. Un tikai tad tā ir atklāsme, lirika vai atziņa.

Pirmās Manfeldes publikācijas parādās 2002.gadā. Pēc trim gadiem dzejniece iegūst Rīgas Jauno literātu apvienības Gada balvu par labāko debiju dzejā. Par krājumu "Tranšejas dievi rok" 2005. gadā Andra Manfelde saņem Ojāra Vācieša prēmiju . Pēc viņas autobiogrāfiskā romāna "Adata" motīviem Nacionālajā teātrī iestudēta rokopera "Adata".

Dzejniece Andra Manfelde dzimusi 1973. gadā un Rīgas dizaina mākslas vidusskolā apguvusi tēlniecību.

2008. gadā iznāk viņas trešā grāmata Betona svētnīcas, pēc gada- pasaku grāmata "Sirds pasaka", veltījums meitiņai Annai. Šogad iznāca grāmata "Zemnīcas bērni" - asociatīvi dokumentāls atmiņu stāstījums par Sibīrijas bērniem, kas veltīts Andras vectēva Kristapa Manfelda un vecmāmiņas Annas Manfeldes piemiņai.

Dzejnieks Jānis Rokpelnis apgalvo, ka Manfeldes radikāli asociatīvā dzeja rodas no nedzejiskās ikdienas, mīlestības un neparasti gaišas sirds.

www.mdn.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV