Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Notiks koncertizrāde "Mūsu miesa"

Ieva Niedre un Elīna Gaigala, 13.09.2010. 13:27

17. un 18. septembrī pl. 19.00, laikmetīgā teātra festivāla „Dirty Drama" ietvaros, E. Smiļģa Teātra muzejā notiks jaunā režisora Elmāra Seņkova koncertizrāde "Mūsu Miesa", kuras pamatā ir Ditriha Bukstehudes kantāšu cikls "Membra Jesu Nostri".

Latvijas Kultūras akadēmija un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija apvienojušās eksperimentālā studijā "Academia" – tas ir ilgtermiņa projekts, kura pirmais kopdarbs ir koncertizrāde "Mūsu Miesa", kurā baroka mūzika kļūst mūsdienu skatītājam un klausītājam tuvāka, eksperimentāli savienojot to ar laikmetīgās mākslas izteiksmes līdzekļiem.

Režisora mērķis ir attēlot mūsu šī brīža pasauli kā slimnīcu, kurā parādās sabiedrības nepilnības un slimība; cilvēks izmisīgi cenšas ieņemt Dieva vietu. Mēs esam aizmirsuši patstāvīgi domāt, un uzdot jautājumu - kur mēs esam tagad? Vai mēs tomēr ļaujamies un ejam to ceļu, kuru rāda kāds cits. Skatītājam tiks atvēlēta telpa meklēt un vilkt paralēles starp mūziku, tekstu un to, kas notiks uz skatuves.

Režisors Elmārs Seņkovs nominēts Spēlmaņu nakts balvai Gada debija par izrādēm "Klusā daba" un "Bikts".

Izrādes scenogrāfiju veido daudzsološais jaunais talants scenogrāfs Reinis Dzudzilo un horeogrāfiju – LKA jaunā horeogrāfe Liene Grava.

Izrādē piedalās tenors Jānis Kurševs un RPIVA pasniedzēji Ilona Maļecka, Jānis Misiņš, kā arī studenti Sniedze Kaņepe un Evija Piļka. Muzikālo pavadījumu sniegs Gaudeamus Ochestra, diriģenta Guntara Bernāta vadībā.

Izrādi atbalsta LKA, RPIVA, sia Metālists, sia Re&Re, Rīgas 1. slimnīca, Latvijas Nacionālais teātris, Dirty Deal Teatro, JRT, sia Reklāmas iela, Pica Lulū

Informatīvie atbalstītāji Tvnet.lv, Muzikassaule.lv.

Pateicamies par atbalstu arī Ivetai Purnei (ZZS), Ilzei Ozoliņai, kā arī Krišjānim Putniņam.

Biļetes uz izrādi pieejamas Biļešu Servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena 5Ls, studentiem un pensionāriem 3Ls.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV