Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pasaules pirmizrādi piedzīvo režisora Māra Martinsona spēlfilmas „AMAYA" (+ VIDEO)

Inga Beitiņa, 14.09.2010. 16:37

Šovakar, 14. septembrī, Rīgā, kinoteātrī Parex Plaza notiks režisora Māra Martinsona Latvijas - Honkongas kopproducētās spēlfilmas „AMAYA" pasaules pirmizrāde.
Pasaules pirmizrādi piedzīvo režisora Māra Martinsona spēlfilmas „AMAYA" (+ VIDEO)

Lai iepazīstinātu Latvijas mēdijus ar filmas veidotāju komandu un stāstu par filmas tapšanu tālajā Honkongā, tikko noritēja preses konference, kurā piedalījās „AMAYA" filmēšanas grupa – režisors Māris Martinsons, producente Linda Krūkle, operators Gints Bērziņš un aktieri Kristīne Nevarauska, Andrius Mamontovas, Laura Luīze Dzenīte, japāņu aktrise Kaori Momoi un viņas aģents Kaz Utsunomiya. Preses konferenci moderēja Daira Āboliņa.

Preses konferencē Māris Martinsons iepazīstināja ar filmēšanas specifiku Honkongā, atzīmēdams, ka bieži filmēšanas laukumā bija dzirdamas pat 5 valodas. Filma pati ir trīs valodās – japāņu, angļu un Ķīnas Cantonese dialektā, taču, filmēšanas grupa savstarpēji sazinājās gan japāņu, angļu, ķīniešu, latviešu, gan lietuviešu valodās. Kā sesto operators Gints Bērziņš vēl minēja operatoriem un gaismotājiem ierasto žestu valodu.

Filmas aktieri preses konferences laikā dalījās iespaidos, kādi radušies, strādājot kopā ar latviešu režisoru un japāņu aktrise Kaori Momoi pat uzsvēra, ka ir piepildījies viņas sapnis, jo, pirms diviem gadiem iepazīstoties ar režisora Māra Martinsona iepriekšējo filmu „Nevajadzīgie cilvēki", viņa izteica vēlmi piedalīties kādā no nākamajiem Martinsona projektiem un nu tas ir noticis.

Uz jautājumu, vai japāņu aktrisei Kaori Momoi nebija grūti filmā tēlot runājot Cantonese dialektā, viņa atbildēja, ka ielikusi patiesi lielas pūles, lai īsā laikā apgūtu šo ķīniešu dialektu.

Kristīne Nevarauska kā grūtāko no filmēšanas laika Honkongā atceras pierašanu pie cita laika ritma. Nav bijis viegli sešos no rīta koncentrēties, ja ierasts, ka mums tas ir divi naktī. Vēl liels izaicinājums bija strādāt 8 stundas dienā 8 filmēšanas grupas pārstāvjiem vienā gaisa vagoniņā, taču Kristīne kā aktrise ar to lieliski tikusi galā.

Producente Linda Krūkle informēja, ka projekta kopējās izmaksas ir ap 1000 000 mlj. dolāru. Projektā iesaistīti arī privātie investori, kā arī filma ražošanas pabeigšanai šogad saņēma Nacionālā kino centra atbalstu.

Lai filmu tālāk virzītu pasaules kino tirgū, filmai jau dots otrs nosaukums un „AMAYA" pasaulē būs pazīstama kā Honkong Confidential. Pie tā strādā atzīts filmu pārdošanas aģents, lai filma parādītos arī aiz Latvijas un Lietuvas robežām.

Šovakar filma piedzīvo pasaules pirmizrādi Rīgā, bet nākamajās dienās jau pirmizrādes svinības notiks Lietuvas vairāku pilsētu kinoteātros.

Filma „AMAYA" veidota, sadarbojoties kinoproducentu kompānijai "KRUKFILMS" (Latvija) ar kino studiju „October Pictures" (Honkonga).

Filmas AMAYA treileris latviešu valodā

Filmas AMAYA treileris krievu valodā

Dziesmas World is Full of Love video

Filmas AMAYA profils www.Facebook.com/amaya.filma

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV