Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

LTV1 ēterā būs skatāms izcilais dokumentālais seriāls „Zeme no putna lidojuma"

Ieviņa Ancena, 15.09.2010. 09:57

No 19. septembra svētdienās plkst. 17.00 LTV1 ēterā būs skatāma izcila daudzsēriju dokumentālā filma „Zeme no putna lidojuma".
LTV1 ēterā būs skatāms izcilais dokumentālais seriāls „Zeme no putna lidojuma"

Filmas autors ir Janns Artuss Bertrāns – pasaulslavenais dabas fotogrāfs, ar kura darbiem skatītāji Latvijā jau iepazinušies vairākkārt. Viens no viņa izcilākajiem projektiem ir dokumentālā filma „Zeme no putna lidojuma".

Viņš pats skaidro, ka cilvēki vienmēr paļāvīgi lūkojušies uz Zemi, vienlaikus vēloties to izprast dziļāk. Šāda motivācija vadījusi viņu veidot Zemes „portretu", atklājot apkārtējās vides dažādību, vērojot pārmaiņu izpausmes.

„Mūsdienās nozīmīgākais jauninājums cilvēku attieksmē pret Zemi un apkārtējo vidi ir spēja un vēlme to mainīt. Es ceru, ka mans veikums, rādot Zemi tās dažādībā un skaistumā, ļaus cilvēkiem ne tikai izprast dabas norises, bet novērtēt sekas, kādas radījušas mūsu vēlme to pārveidot," saka pats Bertrāns, kurš filmu veidojis kopā ar režisoru Reno Delurmu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV