Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Pie bērniem nāks "Nezinītis"

Zanda Borga, 17.09.2010. 15:26

Liepājas teātra aktieri kopā ar režisori Leldi Kaupužu-Eglinsku pašlaik strādā pie izrādes bērniem "Nezinītis". Komēdija bērniem pēc Nikolaja Nosova romāna-pasakas "Nezinīša un viņa draugu piedzīvojumi" motīviem pirmizrādi piedzīvos 7.oktobrī. Iestudējumam dramatizējumu veidojusi pati režisore.

Lai gan krievu rakstnieks Nikolajs Nosovs radījis daudzus darbus bērniem, vislielāko atzinību un atpazīstamību autoram atnesa tieši mazais knauķis Nezinītis. Kā viņu raksturo režisore, "Nezinītis ne mirkli nevar nosēdēt uz vietas. Viņš ir lielībnieks, sliņķis un melis, taču viņš ir arī zinātkārs, asprātīgs, radošs, sirsnīgs, draudzīgs un atvērts. Apburošs jauneklis. Domāju, ka bērni viņu iemīļos, jo atpazīs viņā sevi ".

Darbība norisināsies pasaku pilsētā, kurā dzīvo knīpas un knauķi. Kopā ar Nezinīti bērni izrādē varēs atrast atbildes uz daudziem jautājumiem, piemēram, vai no saules var atlūzt gabals un trāpīt kādam pa galvu, kā arī atcerēties, ka draudzībai dzīvē ir vislielākā vērtība.

Režisore savā radošajā komandā aicinājusi scenogrāfu Uģi Bērziņu, kostīmu mākslinieci Kristīni Vītolu, kustību konsultanti Daci Joneli un gaismu mākslinieku Aivaru Albuži.

Nezinīša lomā Rolands Beķeris, pārējās lomās - Edgars Ozoliņš, Armands Kaušelis, Pēteris Lapiņš, Marģers Eglinskis, Anete Berķe, Everita Pjata, Madara Melne, Laura Jeruma vai Agnese Jēkabsone, Signe Ruicēna un Ilze Jura.

Šis nav pirmais Leldes Kaupužas-Eglinskas iestudējums bērniem. 2009.gadā viņa Liepājas teātrī iestudējusi arī izrādi "Kā Brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV