Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pirmzirādi piedzīvos Kaspara Gobas dokumentālā filma "HOMO@LV"

kinokino.lv, 22.09.2010. 16:37

28. septembrī kinoteātrī „K.Suns" notiks pirmizrāde Kaspara Gobas dokumentālajai filmai "HOMO@LV", informē Elm Media pārstāve Liene Linde.
Pirmzirādi piedzīvos Kaspara Gobas dokumentālā filma "HOMO@LV"

No 29. septembra filma būs skatāma kino „K.Suns" repertuārā.

HOMO@LV, 70', 2010
Režisors un scenārija autors Kaspars Goba, studija ELM MEDIA

2005. gada vasarā diviem puišiem rodas iecere Rīgā noorganizēt vēl nebijušu pasākumu – lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu svētku gājienu pa pilsētas ielām. Pēc līdzīgu gājienu parauga Rietumos notikums tiek nodēvēts par „praidu". Viņiem nav ne mazākās nojausmas, ka šis labi iecerētais nodoms izraisīs gluži neticamu notikumu lavīnu vairāku gadu garumā: Latvijas sabiedrība sadalīsies divās agresīvās nometnēs, uz cilvēkiem lidos gan izkārnījumi, gan svētītais ūdens, tiks sašķeltas ģimenes un zaudētas darbavietas, kāds mācītājs tiks izslēgts no baznīcas par brīvdomību, kāds cits piesauks dēmonus, abām pusēm palīgā metīsies Rietumu papildspēki, retorikā tiks izmantots gan Jēzus, gan patriotisms, gan cilvēktiesības, un to visu kāri uztvers prese. Bet ja nu galu galā izrādās, ka cietēji ir bijuši visi, jo kādam ir izdevīgi mūs vienam pret otru kūdīt?

Kaspars Goba filmu veidojis piecus gadus. Ļoti apjomīgais filmas materiāls ļauj vienlīdz rūpīgi ieskatīties gan „praidistu", gan „nopraidistu" viedokļos un varoņu dzīvesstāstos. Savdabīgā „praida arheoloģija" no tā ieceres rašanās mirkļa 2005. gadā līdz paziņojumam par nenotikšanu Rīgā 2010. gadā ļauj aplūkot pēdējo gadu norises Latvijā no citas perspektīvas, raisot pārdomas par manipulēšanu ar cilvēku ideāliem un politiķu lomu tajā un uzdodot jautājumu, kāda ir demokrātijas cena Latvijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV