Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Fotogrāfe no Latvijas gūst atzinību prestižā fotokonkursā Parīzē

Agnese Aljēna, 29.09.2010. 08:49

Šā gada starptautiskajā fotokonkursā "Prix de la Photographie Paris" ("Px3") fotogrāfe, rīdziniece, Agnese Aljēna ir ieguvusi trīs godalgas par darbiem bērnu portretu kategorijā. A.Aljēna ir pirmā fotogrāfe no Latvijas, kuras darbi guvuši atzinību vienā no lielākajiem un prestižākajiem konkursiem Eiropā un pasaulē, kurā ik gadus sacenšas profesionāli fotogrāfi un foto mīļotāji no vairāk nekā 85 valstīm.

Starptautiskajā konkursā "Px3" atzinību izpelnījās divi fotogrāfes A. Aljēnas darbi. Profesionālajā reklāmas un modes foto kategorijā pieteiktais darbs "Zābaki" (Boots) ieguva konkursa žūrijas goda atzinības zīmi (Honorable mention). Savukārt skatītāju balsojumā augsto 1. vietu bērnu portretu kategorijā ieguva A.Aljēnas darbu sērija "Vasaras pelde" (Summer bath). Darbu "Zābaki" skatītāji ierindoja arī bērnu portretu kategorijas godpilnajā 3. vietā. A.Aljēnas un pārējo konkursa laureātu vārdi tiks publicēti īpašā konkursa foto gadagrāmatā, tā popularizējot arī Latviju starptautiskajā foto mākslas cienītāju vidē.

"Pagājušajā ziemā pie manis atnāca Natālija un viņas mamma. Tētim nezinot, viņas bija paņēmušas tēta zābakus un tā tapa šī bilde," tā par darba "Zābaki" tapšanu stāsta fotogrāfe. "Šogad aizsūtīju savus darbus "Px3" - vienam no pasaules lielākajiem un prestižākajiem konkursiem, un tā nu sanācis, ka kopīgi esam saņēmušas atzinību," stāsta Agnese un piebilst, ka ko no sirds priecājas par skatītāju atzinību, kas ierindojusi viņas darbus un Latvijas vārdu pasaules labāko bērnu fotogrāfu pulkā.

Šogad konkursam "Px3" tika iesniegti vairāk nekā 17,000 darbi no 85 pasaules valstīm. Latviju konkursā pārstāvēja 7 fotogrāfi. Konkursa darbus vērtēja starptautiska žūrija - foto žurnālu redaktori, ASV kongresa bibliotēkas foto nodaļas kurators un citi foto jomas profesionāļi no Francijas, Itālijas, Lielbritānijas un ASV. Darbi tika vērtēti sešās kategorijās: reklāma, foto žurnālistika, grāmatas, māksla, daba un portrets. Darbu vērtēšanā izmantotie kritēriji - oriģinalitāte, kreativitāte, izpildījuma kvalitāte un kopiespaids. 2010.gada "Px3" konkursa laureātu darbi apskatāmi internetā http://www.px3.fr/winners/2010/HonorableMentions.php Skatītāju balsojuma rezultāti http://px3.fr/winners/2010/public.php

Patlaban sākusies darbu pieteikšana 2011.gada "Px3" konkursam. Darbu iesniegšanas pirmā kārta norisināsies līdz 2010.gada 30.septembrim. Darbu iesniegšana turpināsies līdz 2011.gada 31.janvārim.

Par starptautisko foto konkursu "Px3"

Foto konkursa "Px3" mērķis ir vairot izpratni par fotomākslu, apzināt talantīgus jaunos fotogrāfus un iepazīstināt Parīzes mākslas un radošo eliti ar fotogrāfiem no visas pasaules. Plašāka informācija par konkursu un darbu pieteikšana internetā http://px3.fr Mediju jautājumus par konkursu lūdzam sūtīt angļu valodā uz e-pastu info@px3.fr

Par fotogrāfi Agnesi Aljēnu

Fotogrāfe Agnese Aljēna ar profesionālo foto nodarbojas jau desmit gadus. Studijas fotogrāfiju apguvusi Maskavā, regulāri papildinājusi zināšanas, stažējoties starptautiskās foto meistarklasēs ASV. Vairāk nekā divus gadus A.Aljēnai ir sava fotostudija, kas veidota īpaši mazuļu, bērnu un ģimeņu fotogrāfiju tapšanai. Plašāka informācija un fotogrāfes darbi apskatāmi www.agnesealjena.com.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV