Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Atzinīgi novērtē X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus

Aiga Ozoliņa, 30.09.2010. 16:50

30. septembrī Rīgas Latviešu biedrības namā notika X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izvērtējuma konference. Tajā piedalījās novadu pašvaldību pārstāvji, koordinatori, dalībnieki un svētku organizatori.
Atzinīgi novērtē X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus

Konferences dalībnieki atzinīgi novērtēja svētku norisi un sniedza pozitīvu atzinumu par koncertu māksliniecisko sniegumu. Savu redzējumu par šīs vasaras lielāko kultūras notikumu Latvijā izteica gan skolēni, viņu vecāki un pedagogi, gan virsvadītāji un nozares eksperti, gan organizatori un svētku atbalstītāji.

Agra Bērziņa, X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektore, Valsts izglītības satura centra vadītāja vietniece: „Šie svētki apliecināja, cik radoši un talantīgi ir mūsu bērni un jaunieši, cik izturīgi, darbīgi un enerģiski ir mūsu skolotāji. Ikvienā no svētku koncertiem un pasākumiem bija ieraugāma kāda inovatīva, līdz šim nepiedzīvota un nebijusi „lieta".

Svētku mākslinieciskais sniegums nevarēja atstāt vienaldzīgu nevienu. Varam diskutēt par to, kādā apjomā repertuārā jābūt tautas mākslai un tradīcijām, dziesmu un deju svētku repertuāra klasikai, kādā – jaundarbiem un jauniešu vidū iemīļotiem skaņdarbiem un dejām. Mūsu jaunā paaudze pierādīja, ka apzinās tautas kultūrvēsturisko mantojumu, paaudžu vienotību un ir gatava to nest tālāk, pilnveidojot un attīstot tās kultūras un mākslas vērtības, kas tik nozīmīgas mūsu tautai."

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notika no š.g. 6. līdz 11. jūlijam Rīgā. Tos organizēja LR Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs www.visc.gov.lv. Svētku ģenerālsponsors – O!Karte, kuras sauklis ir „Kam ir ko teikt!"

Pirmo reizi svētku procesa vēsturē tie tika iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010. – 2011. gadam, atzīmējot skolu jaunatnes svētku 50. gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV