Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

TV3 Ziņu žurnālisti atveduši stāstus projektam "Lielā aizbraukšana"

Marta Zandersone, 01.10.2010. 10:13 | komentāri (3)

TV3 Ziņas piedāvā Latvijas televīziju vēsturē vēl nebijušu un unikālu projektu Lielā aizbraukšana, pie kura darbs uzsākts jau šī gada sākumā. TV3 Ziņu žurnālisti Linda Bagone un Jānis Zvērs atgriezušies no Londonas ar pirmajiem stāstiem un redzēto atklās TV3 skatītājiem. Ikviens varēs uzzināt cilvēku priekšstatus par to, ko sagaida no svešās zemes pirms aizceļošanas - kā tur dzīvos, kā strādās, kā uzturēs kontaktus ar tuviniekiem. Kad šie cilvēki iepazīti, sekos atklāsmes, kuras aizbraucējus skārušas dažus mēnešu pēc atrašanās svešajā zemē – izrādās, sapņotais mēdz atšķirties no realitātes... TV3 skatītāji var sekot šīm emocijām, pārdomām, sapņu brukšanai un cerībām Lielās aizbraukšanas ietvaros sestdienās 19:50 TV3 Ziņās!
TV3 Ziņu žurnālisti atveduši stāstus projektam "Lielā aizbraukšana"

Sapņi un realitāte

TV3 Ziņu komanda visu šo gadu strādājusi pie līdz šim vērienīgākā projekta Lielā aizbraukšana, lai noskaidrotu, kādēļ tā notiek?! Cēloņi tiek meklēti, izsekojot desmit aizbraucēju dzīvēm – gan pirms došanās prom, gan jau esot svešajā zemē. TV3 Ziņu žurnāliste Linda Bagone, Jānis Zvērs un Aija Stikāne jau no pavasara seko līdzi desmit aizbraucēju dzīvesstāstiem gan dzimtenē, gan jaunajās mājās svešumā. Skatītājiem Lielā aizbraukšana atklāj cilvēku priekšstatus par to, ko sagaida no svešās zemes pirms aizceļošanas - kā tur dzīvos, kā strādās, kā uzturēs kontaktus ar tuviniekiem utt. Skatītāji uzzina, kādēļ cilvēki lēmuši par šādu soli – aizbraukšanu. Iemesli un sapņi ir dažādi - kāds vēlas nopirkt dzīvokli vai māju, cits sapelnīt naudu biznesa sākšanai, kāds savā vecumā Latvijā vairs nevar atrast darbu, bet citam kredīts jāatdod!

Kad cilvēki, kuri lēmuši doties prom, Lielā aizbraukšana ietvaros iepazīti, seko atklāsmes, kuras aizbraucējus skārušas dažu mēnešu pēc atrašanās svešajā zemē – izrādās, izsapņotais mēdz atšķirties no realitātes... Dārgas cenas, baisi mitekļi, kādos Latvijā savu kāju nespertu... TV3 skatītāji var ieraudzīt dzīvi svešumā un izsekot aizbraucēju emocijām, pārdomām, sapņu brukšanai un cerībām. Aizbraucēji atklāj vai izdevies atrast darbu, vai apmierināti ar dzīvi svešumā, kas pārsteidzis utt!

Dzīvi stāsti no svešajām zemēm

TV3 Ziņu žurnālists Jānis Zvērs nedēļas sākumā atgriezās no Londonas ar pirmajiem Lielās aizbraukšanas stāstiem: „Apciemojot un intervējot aizbraukušos latviešus bija vairākas spilgtas situācijas. Satikām bijušo kolēģi, TV3 Ziņu korespondentu Kasparu Beķeri, kurš Londonā devies studēt. Tā kā darbu īsti atrast nevar, viņš dzīvo skvotā - ēkā, kuru ieņēmuši bariņš latviešu, taču jebkurā mirklī policija viņus var izmest ārā. Tomēr mājā ir elektrība, mēbeles, siltais ūdens - viss ko var vēlēties! Izrādās, pārtiku var atrast atkritumos kārtīgi sapakotu melnos maisos neatvērtos iepakojumos. Par pārsteigumu, trīsstūrmaizītes, kuras smalkās angļu ēstuves izmet ārā sešas stundas pēc sagatavošanas, ir svaigākas par tām, ko tirgo Latvijas lielveikalos. Tā ka bez naudas Londonā var izdzīvot, šķiet, pat labāk, nekā dzīvo lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju!"

Arī Linda Bagone strādā pie projekta Lielā aizbraukšana un no Londonas atgriezusies pirms nedēļas pilna iespaidu: „Latvieši Lielbritānijā visbiežāk strādā nekvalificētu darbu – zemnieku saimniecībās, rūpnīcās. Kāda sieviete, kura ik dienas pako vistu filejas, stāstīja, ka viņas darba vietā nevienam neinteresē izglītība, tur pakot var gan ar maģistra grādu, gan ar labu CV kabatā. Tomēr latvieši ir sīksti, viņi zina, kāpēc strādā šo darbu un veic to lieliski." Taču gadoties arī, ka Lielbritānijā latviešiem nav ne darba, ne dzīves vietas, tad viņi mitinoties pamestās ēkās vai uzslej nojumes mežos. L.Bagone turpina: „Interesanti, ka vienā no tādām pilsētām satikām lietuviešu policistu. Viņš bija ieradies strādāt uz Lielbritāniju tāpēc, ka pirms kāda laika bija pieprasījums pēc policistiem ar krievu valodu zināšanām. Liels skaits likumpārkāpēju nerunājot angliski, tāpat policistiem līdzi vairākas fotogrāfijas ar personām, kuras jāuzmana. Tad gadās, ka šo uzmanāmo sarakstā ir arī Latvijas pilsoņi."

Lielās aizbraukšanas stāsti atklāsies sestdienās 19:50 TV3 Ziņās!
Prieks kopā būt!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV