Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Mākslas darbinieku nams paraksta sadarbības nodomu protokolu ar Latvijas radošajām savienībām

Ilona Brūvere, 07.10.2010. 08:52

Mākslas darbinieku nama jubilejas mēnesis aizsākas ar Karoga svētkiem, "Dzelzs vilka" koncertu un sadarbības nodomu protokola parakstīšanu ar Latvijas Radošajām savienībām.

Mākslas darbinieku nama direktore Valentīna Ivanova sadarbībā ar Latvijas Radošo savienību padomi nama 65. dzimšanas dienas priekšvakarā parakstījusi nodomu protokolu par sadarbību ar Latvijas radošo savienību pārstāvjiem Atvērtās Kultūras Universitātes projektam, kuru MDN plāno uzsākt 2011. gada rudenī. AKU sniegs iespēju rīdziniekiem apmeklēt bezmaksas studijas kultūras vēsturē, politoloģijā, socioloģijā, filosofijā, ētikā, kultūras, mūzikas, mākslas, literatūras, teātra un kino vēsturē, kā arī saskarsmes komunikācijās un vairākās laikmetīgās kultūras un mākslas praksēs. Divu gadu interaktīvās studijas piedāvās unikālu iespēju iepazīties ar izcilākajām un atraktīvākajām Latvijas radošajām personībām, izzinot teātra, mākslas, mūzikas, dizaina, arhitektūras, kino, foto un rakstniecības noslēpumus pieredzējušu mākslinieku meistarklasēs. Nodoma protokolu par Atvērtās Kultūras Universitātes nepieciešamību mūsdienu sabiedrībā apliecināja Latvijas rakstnieku un Mākslinieku savienības, Arhitektu savienība, Dizaineru savienība, Teātra darbinieku savienība, Kinematogrāfistu savienība, Komponistu savienība, Dramaturgu ģilde un Latvijas Baleta asociācija.

"Mēs nesagatavosim māksliniekus vai profesionālus ekspertus, bet gan pavērsim publikai priekškaru profesionāla radoša darba aizkulisēs, lai ikvienam, kas vēlas, sniegtu iespēju ienākt laikmetīgās kultūras un mākslas pasaulē.

Atvērtā Kultūras universitāte ir Mākslas darbinieku nama un Latvijas Radošo savienību ieguldījums kultūrizglītotas, eiropeiskas un demokrātiskas sabiedrības attīstībā", norāda Mākslas darbinieku nama direktore.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV