Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvijas Televīzija piedāvā jaunu raidījumu ciklu „Eiropa. Mīti un realitāte"

Ieviņa Ancena, 08.10.2010. 14:41

No 11. oktobra sešas pirmdienas pēc kārtas plkst. 21:10 LTV1 ēterā būs skatāms jauns raidījumu cikls „Eiropa. Mīti un realitāte". Tas nosauks un atšķetinās mītus, kas saistīti ar Latvijas dalību ES, motivējot Latvijas iedzīvotājus meklēt formu savām - Eiropas pilsoņa - interesēm. Kāda ir pieredze un metodes, lai Latvija un tās iedzīvotāji varētu pozitīvi izmantot ES piedāvātās iespējas mūsu valsts un cilvēku izaugsmei un uzplaukumam?
Latvijas Televīzija piedāvā jaunu raidījumu ciklu „Eiropa. Mīti un realitāte"

Raidījumu vadīs LTV žurnālists Gundars Rēders un Daina Jāņkalne, un katra raidījuma centrā būs vienojoša diskusijas tēma.

Pirmdien, 11. oktobrī - Konkurētspējīgā Eiropa

Raidījuma studijā – viesi ar ES darba un biznesa pieredzi, cilvēki, kas veiksmīgi konkurē ES tirgos: bijušais Eiroparlamenta deputāts Aldis Kušķis, kas šobrīd atgriezies ģimenes tūrisma biznesā, grupas "Prāta Vētra" mūziķis Kaspars Roga un Latvijas modes pārstāvniecības "Klase" īpašniece Sintija Ozola.

Raidījumā - saruna par to, kā gūt panākumus, iekarojot tirgus ārpus Latvijas, kā pašiem gūt prieku no savas radošās darbībās, kā labāk dzīvot, izmantojot ES piedāvātās iespējas.

Pārraidē tiks iekļauti arī žurnālistes Dainas Jāņkalnes veidotie videostāsti par talantīgiem uzņēmējiem, kuriem veiksmīgi konkurēt pasaules lielajos tirgos traucē nevis viņu piedāvātā produkta nepilnības, bet mūsu valsts tēls. Tātad - jautājums par to, vai Latvijā iespējams attīstīt lielu biznesu, vai arī mēs varam būt konkurētspējīgi tikai kā autori idejai, kas vēlāk jāpārdod ASV.

Būs arī sižets par studējošiem jauniešiem, par izglītības iespējām Latvijā un ES, par to, vai mācības dažādās budžeta grupās dažādās augstskolās var būt dzīvesveids, nevis karjeras mērķis.

Pirmdien, 18. oktobrī - Radošā Eiropa

Studijā - radoši cilvēki, mākslinieki, kas dalās savā radošā darba pieredzē Latvijā un citās Eiropas valstīs: Rīgas Jaunā teātra aktieris Gundars Āboliņš, tērpu māksliniece Keita, kas tikko ar balvu atgriezusies no modes filmu festivāla Francijā, žurnāla "Ir" komentētājs un veidotājs Pauls Raudseps.

Raidījumā par to, vai Latvijas māksla vai radošums spēj konkurēt pasaulē, kā likt sevi pamanīt, kas ir svarīgāks – talants vai menedžments utt. Raidījuma viesu personiskās pieredzes, kā arī skatījums uz Latviju no malas, no ES puses.

Būs arī Dainas Jāņkalnes veidots videostāsts par Andri Ambaini, vienu no izcilākajiem mūsdienu matemātikas zinātniekiem, kas pēc panākumiem bagātas darba pieredzes ASV, pateicoties ES subsīdijām, atgriezies Latvijā.

Jaunais raidījums iekļausies LTV1 veidotajā raidījumu sērijā, kas veltīta Latvijas dalībai Eiropas Savienībā. Ko esam sasnieguši un kur kļūdījušies pirmajos sešos gados, kurus Latvija pavadījusi kā pilntiesīga Eiropas Savienības dalībniece? Kā rīkoties tālāk? Raidījumu sērija ļauj iepazīties ar priekšrocībām, ko sniegusi iesaistīšanās Eiropas Savienībā, kā arī lauzt dažu labu mītu par ES, kas izveidojies mūsu sabiedrībā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV